Twitter del bloc

dissabte, 26 de setembre del 2009

Inglorious Basterds

Quin paio més gran, el Quentin Tarantino! Probablement és un dels directors de cinema actuals que té una major llibertat creativa a l'hora de tirar endavant les seves pel·lícules. Sempre ha fet el què li ha donat la gana, i aquesta és la seva gran virtut que el fa ser tant gran. Ha creat escola, un estil propi, "tarantinià", marca de la casa, inconfusible. 

Aldo Raine (Brad Pitt) és un jueu-tinent-americà responsable de capitanejar l'esquadró dels bastards, un equip de jueus que té una única missió: matar nazis. Al voltant d'aquests bastards pivoten les històries creuades de "Inglorious Basters".


"Inglorious Basterds" és una genialitat més de Quentin Tarantino. Una vegada més ha jugat fort, al fer una pel·lícula bèl·lica sobre la 2a Guerra Mundial en la que revesteix la història per tots coneguda, utilitzant un to a estones còmic com és habitual en ell, i tirant de diàlegs absurdament memorables. El millor de tot és que per fi podem veure una pel·lícula en la que els jueus no són els vençuts, són cruels assassins de nazis.  

La pel·lícula està dividida en capítols, com succeïa a Pulp Fiction i Kill Bill. Dels 5 capítols n'hi ha de boníssims i d'altres que no tant, sent el film en ocasions irregular. El guió de "Inglorious Basterds" no és probablement tant brillant com el de Pulp Fiction o Kill Bill 2, però igualment ens regala moments espectaculars.  Personalment vaig trobar impressionant la tensió del primer capítol, excel·lentment rodat i contemporitzat, amb una gran direcció d'actors. 

I és que un dels punts forts i denominador comú de les pel·lícules del Tarantino són les actuacions dels seus intèrprets, que sempre donen el millor de sí mateixos. En el cas de "Inglorious Basterds" destaca el divertidíssim i extremat paper del Brad Pitt, amb un to de veu sencillament genial, i també l'alemany que interpreta al nazi Hand Landa. 

No exagero si afirmo que mai havia vist un film en el que fos tant imprescindible la versió original. Els canvis d'idioma (anglès, alemany, francès i italià) juguen un paper bàsic en el guió de la pel·lícula, i no m'imagino com es pot doblar una conversa a un mateix idioma, quan se suposa que el que escolta no entén el que parla... A més, en versió original es pot gaudir d'un dels moments més divertits de la pel·lícula, el Brad Pitt dient "adivedercci" amb accent yankee.

Estic convençut que "Inglorious Basterds" tindrà el seu nombrós grup de detractors, tant convençuts com que els fans de sempre de Tarantino, com és el meu cas, estaran contents d'haver disfrutar d'un espectacle únic que, per desgràcia, es repeteix en menys ocasions de les que voldríem. 
  • Puntuació filmaffinity: 8
  • Puntuació Marchelo's Wei: (****1/2)
El millor: per fi algú ridiculitza i castiga als nazis i al malparit del Hitler! El pitjor: al ser un film llarg hi ha moments "no tant genials". 


11 comentaris:

Jorge - cinenovedades ha dit...

Buenísimo el comentario! No soy tan fana de Tarantino como debería, pero sí reconozco que tiene un estilo narrativo único! Tengo muchas ganas de ver esta cinta, ya que disfruté bastante de las dos cintas de "Kill Bill". Ya te comentaré cuando la vea.
Saludos!

Anònim ha dit...

El millor és que e´s passa la història pel forro i a mi no m'ha importat! I aixó que soc un historiador taliban del rigor científic!

La Llanterna Màgica ha dit...

Ja l'he anat a veure dues vegades, i alguna més hi aniré. Per a mi és una de les pelis de l'any, segur.

Bargalloneta ha dit...

jajajjajjajaa
sembla que ens hagim posat d'acord a l'hora d'escriure els nostres comentaris.... dic practicament el mateix!!!
petonets

Angel "Verbal" Kint ha dit...

Gran pel·lícula d'en Quentin que encara espero que un dia em decepcioni...
bon article senyor!

Anònim ha dit...

Crec que el principal problema de Tarantino és l'ego que posseeix, es recrea en les seves genials situacions i no sap per on tallar després, així que opino que el pitjor és l'excessiu metratge. EL millor el tour de force que fa engañanado a tot el món, perquè entres amb unes expectatives en veure-la (pel tràiler i el títol) i sals amb una altra, això a molta genet l'ha desconcertat.
Sens dubte el millor del film és el personatge de Landa. Increible i genial.

Jordicine ha dit...

Jo també l'he vista dues vegades i no descarto una tercera. De les millors pelis de Tarantino. Què no és real? I què??? Una abraçada.

Anònim ha dit...

Very nice! This is a wonderful blog... I had a great time browsing and reading your posts. You may also drop by my site if you have time. It's about christian books and bible study curriculum. I'm sure you'd find my site useful.

Unknown ha dit...

Impagable l'escena a la taverna i l'inici. D'altres, com per exemple algunes aparicions de Hitler, potser sobrarien.

Odalric ha dit...

La pel·licula és genial.
Del que has dit però, crec que no està clar que l'Aldo Raine sigui jueu. Em sembla recordar que tenia sang índia i que s'ocupava d'un comando jueu, però crec que no es diu que ell ho sigui (cosa que no fa canviar absolutament res en la pel·licula).
El que sí que voldria dir és que m'encantaria veure una peli només centrada en l'Aldo. Crec que seria brutal.

KykyRyDZA ha dit...

go to http://site-creator.com.ua/ and make some site adove it :)

 
anar a dalt