Twitter del bloc

dijous, 8 de maig del 2008

Nocilla Dream

"Nocilla Dream" és el primer llibre d'Agustín Fernández Díaz, un físic (i es nota) al qui li agrada escriure, i formarà part d'una triologia. La segona part ja ha sortit, es diu "Nocilla Experience". Me'l van regalar per St. Jordi i haig de dir que és tot un descobriment, un llibre únic i molt especial.

Realment és difícil parlar d'aquest llibre-experiment. El propi autor el posa dins el gènere de la docu-ficció (¿?). No us puc dir quin és l'argument, perquè no en té. "Nocilla Dream" és la suma de fragments curts, molt curts, d'històries que comencen però no acaben. També és un llibre on hi trobaràs interessants, però a l'hora incomprensibles, teories físiques.

No sé perquè, però enganxa, té quelcom que et fa seguir llegint. I això que normalment costa llegir els llibres de contes curts, perquè la falta de continuitat en el fil argumental fa que el tenir que reiniciar constantment la història es pugui fer pesat; en aquest cas, pràcticament no tens temps ni de saber el nom d'un personatge. L'estil narratiu és directe, sense adjectius, i el narrador acostuma a ser 100% objectiu.

En fi, us recomano que us tireu a la piscina i proveu (perquè es tracta de provar) aquest llibre: és possible que el trobeu una presa de pèl, però a mi m'ha semblat molt interessant, realment és una reinvenció innovadora (tot i que algo semblant ja havia fet, per exemple, Ray Loriga amb "El hombre que inventó Manhattan). Si és un bluff o una visió de futur, només ho podem saber amb el pas del temps.

1 comentari:

Sesión discontinua ha dit...

Has leído el libro que acaba de terminar y la conclusión es la misma: no hay que perdérselo. Te enlazo la crónica que hice en mi otro blog:

Microvidas.


Nos leemos!!!!!

 
anar a dalt