Twitter del bloc

diumenge, 2 de març del 2008

Más extraño que la ficción

Una petita gran joia

"Más extraño que la ficción" representa un tipus de pel·lícula que m'agrada molt, que segueix l'estela iniciada per Spike Jonze, Charlie Kauffman i Michael Gondry. El director, Marc Foster, ha fet en poc temps pel·lícules molt diferents entre elles, però que estan prou bé: Monster's Ball (molt dramàtica), Descubriendo Nunca Jamás (preciosa, capta l'essència de Peter Pan), Tránsito (no mata, però visualment és excel·lent), i ara estrenen en breu "Cometas en el cielo", que ben segur veureu comentada en aquest bloc en quant l'hagi vist, i la última del James Bond, Quantum of Solace.

Doncs bé, "Más extraño que la ficción" és original, deliciosa, divertida, excèntrica (però sense passar-se, no arriba ni molt menys als extrems de "La ciencia del sueño), i visualment perfecte. Referències? Sens dubte dos: El Show de Truman i Eternal Sunshine of Spotless Mind (Olvídate de mi!).

Harold (un contingut i desconegut Will Ferrell, com ja havia passat amb Jim Carrey a El show de Truman) és un inspector d'Hisenda que té la seva vida literalment cronometrada: cada dia tarda els mateixos segons en rentar-se les dents, en prendre un cafè, en.. en tot. Un bon dia comença a sentir una veu que narra la seva vida, com si algú estés novel·lant-la. No explico més per tal de no descobrir l'argument, però a mi em va semblar genial la forma d'encabir el surrealisme amb total naturalitat en la trama, al pur estil Haruki Murakami en els seus llibres.


Visualment "Más extraño que la ficción" és una joia, com també ho són les pel·lícules de Michael Gondry. Tot està cuidat al detall, i la imaginació del director no té límits. La forma que té de convertir en imatges la monòtona vida del Harold és excel·lent. L'argument no té grans sorpreses, és una història surrealista explicada amb sencillesa i naturalitat. La banda sonora acompanya a la perfecció la pel·lícula.

Will Ferrell interpreta de forma brillant l'inspector d'Hisenda Harold, sense caure en els excessos que l'han fet famós (cal recordar que estem davant el mític Mugatu de Zoolander). L'Emma Thompson (una de les meves actrius preferides) és l'excèntrica escriptora que narra la vida del Harol, i Dustin Hoffman el professor d'Universitat que l'assessora, en un paper divertit. Finalment Maggie Gyllenhal és la noia de la que s'enamora el Harold.

Si teniu l'oportunitat de veure-la, no us perdeu aquesta gran pel·lícula. Ha passat bastant desaparcebuda però val molt la pena. El director Marc Foster està fent una brillant carrera, i si la nova de James Bond triomfa com és de preveure, es confirmarà com un dels directors més prometedors.
  • Puntuació filmaffinity: 7,1
  • Puntuació Marchelo's Wei: Notable
El millor: és brillant i molt original. El pitjor: ....

ADVERTÈNCIA: el tràiler està plagat de SPOILERS.

4 comentaris:

silvia i christian ha dit...

eiii que passa!!! per fi he pensat a entrar a la teva pagina!! jeje com que no he vist cap de les pelis akestas de las que parlas no puc comentar-te res, simplement deixar-e evidencia de la meva visita al blog i aconsellare 2 pelis per las q ningu s'hauria de gastar ni un duru!! (estic segur q un tio amb el teu criteri no u fara mai xo x si acas algun dels teus lectors pensava fer-ho..): JUMPERS & EN EL PUNTO DE MIRA). joder la 2a tenia un bon cartell xo crec que mai havia vist una peli amb tant poc argument...
apa que vagi mb a tothom!

Marchelo ha dit...

Hombreeeeeeeeeeee!!! Quin honor tenir un comentari d'aquesta gran parella ;) En el punto de mira la volia veure pel Jack de Perdidos, però té bastantes males crítiques... Jumper..pfff només el títol de la peli em tira enrere... i la frase que he llegit "no eres un heroe, eres un JUMPER" uhhhhh

Anònim ha dit...

Edu:

sort que has avisat, xq veure el trailer de la peli abans de veure-la hauria sigut la gran cagada.

a mesura que anaven avançant els minuts m'anava atraient més i més la peli.es com diu el marcel "una petita joia", amb una originalitat increible.vaig passar una estona genial i la peli em va passar volant

la recomano a tothom,no la incloc ni de conya en pelis com la ciencia del sueño, etc., stranger than fiction es apte per a tothom i disfrutareu a saco.

gràcies per la recomenació, no hi ha res com l'existència de blogs com aquest i del marti per descobrir cine.

Marchelo ha dit...

Gràcies edu, comentaris com els teus gratifiquen i motiven per seguir comentant tantes pel·lícules com vegi. Això sí, com haureu pogut comprovar normalment comento pelis que man agradat. no és q magradin totes les pelis, és que les q no magraden no les comento, a no ser que siguin "best sellers". intentaré comentar a partir d'ara pràcticament tot el que vegi.

 
anar a dalt