Twitter del bloc

dijous, 6 de desembre del 2007

Leones por corderos

Mr. Redford a l'atac
Molt bona pel·lícula "Leones por corderos", chapeau pel Robert Redford. És una peli amb la que Mr. Redford es jugui el seu status a Hollywood? No, ni molt menys. Però sí que posa el dit a la llaga sobre la política exterior del Sr. Bush i sobre la complicitat de la premsa en la guerra d'Irak.
La història és la següent: un senador republicà (Tom Cruise) idea una estratègia suicida a l'Afganistan per (i) desviar l'atenció mediàtica existent en la guerra d'Irak; (ii) acabar amb el terrorífic eix del mal, format per Irak, Irán i Afganistan. Mentre l'acció té lloc a l'Afganistan, el senador explica a una periodista la seva estratègia, i un professor d'universitat intenta convèncer a un teòricament brillant alumne sobre la necessitat d'implicar-se en la política i de preocupar-se pel que l'envolta.

"Leones por corderos" intenta ser una crida i reflexió pels americans, un avís sobre la passivitat de la seva societat i, en especial, dels joves. Si bé la peli i el missatge tenen un important component americà, el cas seria extrapolable a qualsevol altre nació i/o societat. Personalment em va agradar molt la idea de: "si pases de la política i vas de que tot t'importa una merda, després no et queixis de que tot va malament".


Un dels encerts de "Leones por corderos" és que, tot i tenir una posició clarament contrària al partit Republicà, el Redford intenta ser el més equidistant possible. Es poden llegir les seves intencions, però no d'una forma tan evident com succeeix amb els documentals del Michael Moore, per exemple. Això, en una pel·lícula d'aquest tipus té molt de mèrit, ja que és molt fàcil que es converteixi en simple propaganda política.
Les actuacions de la pel·lícula són molt bones, destacant, en la meva opinió, el Tom Cruise, el propi Robert Redford i el Derek Luke. Aquest últim ho té tot per ser el nou Denzel Washington, és molt bon actor. Parlant d'actuacions no puc deixar de comentar lo patètic que és l'actor que interpreta al noi universitari al qual intenta convèncer el professor Redford. Què malament ho fa! A més, el personatge en sí és de patada, vaya cretí!!
En definitiva, "Leones por corderos" és una peli interessant de veure, entretinguda i recomanable. No diu res que no se sàpiga ja, però com a mínim no tracta a l'espectador de retrassat.
El millor: la honestitat de la proposta.
El pitjor: les escenes bèliques són bastant de tv movie.
  • Puntuació: 7,5
  • Puntuació filmaffinity: 6,2

2 comentaris:

Anònim ha dit...

coincideixo bastant amb el comentari del marcel,trobo molt original aquesta triple visió d'elements importants de la societat americana,i en especial l'entrevista amb el senador.

amb excepció de l'entrevista de robert redford i el xaval(terrible interpretació, segur que es familiar o amiguete d'en robert),les altres dues situacions son exclusives pel cas americà i la seva intensa i frenètica politica de relacions internacionals com a salvadors del món. En Robert ho té clar en totes les situacions: america té un paper clau en aquest món(no ho critico,es totalment cert,el que evidenment questiono es com s'ha de fer).

també discrepo amb que les escenes bèliques son cutres.el problema es que la foscor i el fet que tot passi en un lloc tan reduit pot semblar empobrit i pot desorientar un xic, pero trobo que els efectes especials i en especial bombardeig (genial aparició de la ombra del A-10 pels núvols) donen una bona recreació de l'escenari. de fet queda clar que el que MR. redford vol apuntar es el compañerisme i el gran potencial que els dos xavals tenen i que se'ls hi ha de donar un reconeixement.encara que els republicans la caguin,els soldats son bons americans patriotes que se'ls ha de respectar i donar suport(em sembla totalment lògic,ells no tenen culpa - a excepció de la versió de brian de palma que son uns cabronazos jeje que també estic d'acord, hi ha de tot)

Jorge - cinenovedades ha dit...

Muy buena reseña.

Personalmente ésta película me encantó de principio a fin. La forma en la que Robert Redford plantea su crítica hacia la política exterior del gobierno Estadounidense es muy pero muy buena.

Es bastante inteligente el mensaje que intenta transmitir sobre el hecho de involucrarse en temas de interés y no hacer la vista gorda. Asi que en ese sentido la propuesta me ha encantado.

Por otra parte las tres historias pararelas se narran de manera efectiva y sin necesidad de alargar la trama de manera innecesaria.

Personalmente me he llevado una muy grata sorpresa con esta cinta.

Saludos, Jorge.

 
anar a dalt