Twitter del bloc

dilluns, 11 de maig del 2009

Star Trek

Vagi per davant que no sóc seguidor de "Star Trek", mai m'ha atret l'estètica trekie.  De petit havia vist la sèrie, però tampoc la recordo massa, la veritat. Així que si vaig decidir veure la pel·lícula nº11 de la saga "Star Trek" va ser pel seu director, el creador de la grandíssima "Lost", J.J.Abrams. Ben pensat, aquesta sèrie és la seva gran fita, si tenim en compte que aquest bon home ha firmat el guió d'Armaggedon...


Les crítiques han estat excessivament generoses amb "Star Trek". És cert que és molt entretinguda, que està molt ben feta, però no deixa de ser un blockbuster pre-fabricat que, encara que costi d'admetre*, està més aprop de "Transformers" (de fet, els guionistes són els mateixos) que del Batman de Christopher Nolan, per posar un exemple.

*Pot ser un crim comparar l'idolatrat J.J.Abrams amb l'odiat Michael Bay. 

L'estudiant Kirk és un noi rebel però amb un gran potencial; per determinades circumstàncies, haurà de fer front al romulià Nero, a bord de l'USS Enterprise, juntament amb el seu colega de les orelles èlfiques, Spock. 

J.J.Abrams ha demostrat amb "Star Trek" que és un tio molt llest. Segons diuen, el film és fidel a l'herència trekie. No només això, sino que qui no és fan (com és el cas d'un servidor) ho entén tot perfectament, ja que el film comença amb els inicis dels protagonistes de la saga. D'aquesta manera, J.J.Abrams consegueix emocionar els trekies (a qui no li agrada veure créixer els seus herois?), i deixar la porta oberta per fer unes quantes pel·lícules més

S'ha de reconéixer que tècnicament "Star Trek" és una pel·lícula impressionant, i que això fa sumar molts punts al film. El millor de tot és que els efectes especials són els adequats en cada moment, ni sobren ni falten, com sí succeïa en les últimes pel·lícules de "Star Wars" o en el "King Kong" de Peter Jackson, on hi havia moltes escenes, masses, en les que es notaven en excés les ganes de lluïment dels programadors informàtics de torn (o dels productors, a qui els encanta fardar!).  

El ritme de "Star Trek" és vertiginós, similar al de "Misión Imposible III", dirigida també per J.J.Abrams. Certament la pel·lícula no es fa en cap moment avorrida, però no recordo un moment que m'emocionés de veritat (a lo millor m'ha contagiat l'insípid de l'Spock).

Lluny de foscors, a "Star Trek" trobem constants bromes que trenquen amb el to adult que podria haver tingut el film. Aquesta fòrmula, utilitzada amb gran encert en els films d'Indiana Jones i la saga Star Wars, es fa en ocasions pesada, i resta dramatisme a la pel·lícula. Les divertides aparicions del Simon Pegg (Arma Fatal) no fan més que confirmar l'anterior: hi ha un moment que més que una pel·lícula de ciencia-ficció, "Star Trek" sembla un capítol de "Little Brittain" o "The Office". 

La tria del repartiment em sembla encertada: no sé si els actors escollits s'assemblen als "originals", però no desentonen. Això sí, en el meu parer, no hi ha cap gran actuació, com he llegit en alguns comentaris. Això sí, les aparicions d'Eric Bana, un gran actor, com a dolent de la pel·lícula, són curtes però imponents, sobretot per la veu. 

"Star Trek" val la entrada, però no ens enganyem, no deixa de ser cinema palomitero sense cap pretensió. I que consti que jo m'ho passo de conya veient aquest tipus de cine! Em dóna la sensació (i això és parlar per parlar) que les anteriors pel·lícules de "Star Trek" eren tant dolentes, que per això aquesta última ha rebut una acollida tant favorable. 
  • Puntuació filmaffinity: 7,4
  • Puntuació Marchelo's Wei: (***1/2)
El millor: és tant directe en tot que no tens temps d'avorrir-te. El pitjor: una saga més que vendrà com xurros!

7 comentaris:

Angel "Verbal" Kint ha dit...

Home...jo diria que es més que els transformers...hi ha una idea, un esforç per fer alguna cosa molt més que digna!!!
es mereix més
Una abraçada amic

Josep ha dit...

No es que jo sigui un treekie, perì si que vaig veure a la tele moltíssims episodis de la saga.

Aquesta, si me la fan aprop, segur que aniré a veure-la, encara que, vist el que dius, rebaixaré les espectatives...

Una abraçada.

Lucifer, Becario del Mal ha dit...

Efectivament hi ha poc més que traca y espectacle. Però el paper de Karl Urban em va semblar destacable, en el paper de metge que no es dels fácils (visió Trekie almenys). Que "el pitjor" sigui una saga més, dons crec que no es pas negatiu. Si aprofiten la inércia de la saga per ficar-hi un argument seriós potser en traiem una pel·lícula de les grans, algun dia.

marguis ha dit...

A mi m'ha agradat molt, no se si ha estat la meva sang trekkie o les meves ganes de veure una space-opera com toca, plena d'aventures i cops d'humor, que pareix que a tu tan descolocat un poc.
I si en fan una altra, millor!!

;)

Bargalloneta ha dit...

No tenia intenció d'anar-la aveure... i crec que al cinema no ho faré però seguint les teves recomenacions potser l'agafo en dvd!!!
petó

Marchelo ha dit...

Àngel, admeto que lo de Transformers era una petita provocació... està clar que és força millor :)

Josep, si la veus espero poder llegir el teu comentari!

Lucifer, crec que fins ara no t'havies passat per aquí, benvingut siguis! Sento discrepar però el paper de l'Urban no em va semblar gran cosa, el preferia a la del Bourne i també a el senyor dels anells!

Marguis, la veritat és que si en fan una altra jo també la veuré :)

Bargalloneta, per veure a casa és perfecte!

Salutacions a tots!

Anònim ha dit...

El temps posarà al seu lloc a JJ Abrams, idolatrada és poc, Lost és una cosa i els seus incusiones cinematogràfiques són cada vegada més infumable, fer una muntanya russa no té cap mèrit, amb peles avorrir al respectables és molt difícil o té molt delicte. Pel que fa a la paradoxa temporal que genera, sovint morro tenen els productors, anem que el que buscaven era Resetear la sèrie i comencem de zero.

 
anar a dalt