Twitter del bloc

diumenge, 11 de gener del 2009

La familia Savages

Una vegada més cal aplaudir el cinema íntim americà. Quan es critiquen els blockbusters provinents de Hollywood com a exemple de lo dolents que són pel 7è art, a l'hora que per elogiar les bondats del cinema europeu o asiàtic, passem per alt les moltíssimes pel·lícules de to íntim i humà que surten any rere any dels EUA i que demostren, almenys per un servidor, que en termes generals la indústria cinematogràfica americana és la millor que hi ha, tant en les grans produccions com en les petites.

Jon (Philip Seymour Hoffman) i Wendy (Laura Linney) són 2 germans que es retroben quan han de decidir què fer amb el seu pare, que pateix una important demència senil.

Només per l'actuació dels 2 actors principals, Philip Seymour Hoffman i Laura Linney, i el que interpreta al pare d'ambdós, ja val la pena veure aquesta pel·lícula. El primer és un dels millors actors de la seva generació, molt versàtil, ja que tant pot fer papers extremats i sobreactuats com el de Capote, i guanyar un Oscar, com d'altres com el de "La familia Savages", més sencill però no per això menys brillant. En quant a Laura Linney, és una de les meves actrius preferides, sempre ho fa bé, i té una filmografia d'allò més interessant. No cal dir que és imprescindible veure-la en versió original!


"La familia Savages" és una pel·lícula que parla de somnis frustrats, de problemes familiars, de com afrontar l'envelliment d'un pare i com reconciliar-se amb ell a mida que es va apropant la seva mort. En aquest sentit, un dels aspectes més interessants de la pel·lícula és el dilema que el Jon es planteja constantment sobre fins a quin punt ha d'ajudar i cuidar a un pare que mai ha estat al seu costat quan el necessitava.

El guió és boníssim (va estar nominat a l'Oscar), i en cap moment cau en sentimentalismes gratuïts, fet que és d'agraïr, ja que amb la temàtica del film hauria estat fàcil caure en excessos d'aquest tipus. La pel·lícula és sincera i es podria dir que "real", les situacions que es planteja són força comuns per desgràcia avui dia.

En fi, "La familia Savages" és un film dur i trist a l'hora que divertit, de personatges acomplexats, maniàtics, que fan pinya enfront les dificultats: humans. No trobareu res que no hagueu vist abans, però la veritat és que en una pel·lícula humana "sobre la vida" tampoc cal passar-se d'original, no creieu?
  • Puntuació Marchelo's Wei: (****)
  • Puntuació filmaffinity: 6,7

El millor: és sencilla i profunda, te la creus, i conmou. El pitjor: no sabria dir...

9 comentaris:

Jordicine ha dit...

Tenia ganes de veure-la. Després de llegir-te, encara més!

Bargalloneta ha dit...

jo la vaig anar a veure al cine sense saber de que anava.... només per veure'ls a ells dos... en Hofmann el trobo un actoràs i a la Linney.... la Linney com tu , és una de les meves debilitats.... també pot fer el que vol i em va commoure a You can count on me!!! te'n recordes???
i la pel.lícula em va sorprendre tant que em va deixar impactada, l'escena del cotxe del Hoffman i qualsevol de la Linney són impagables!!!!
és de visió obligatòria!!! una petita joia!
Per cert la Linney ha guanyat el globus d'or aquesta nit per la sèrie de tv John Addams!!!
petons!!

Angel "Verbal" Kint ha dit...

Hola amic!
segons la meva opinió es una de les millors pelis de l'any passat!!
molt bona si senyor

Marchelo ha dit...

Jordi,fes-li lloc xq val molt la pena!

Monica, estem d'acord..l'escena dl cotxe és brutal,mplt sincera..

Àngel, ara q la he vist tmb puc dir q és d lo millor d l'any 2008!

Salutacions a tots!

Xavicinoscar ha dit...

Marchelo, felicitats pel blog. Tot un atreviment (sa i lloable) fer-lo en català. T'agregaré al meu llistat d'amics. Si vols llegir més de cinema:

http://cachecine.blogspot.com

Salutacions,
Xavier

Deric ha dit...

estic d'acord amb tu, hi ha pel·lícules americanes qualificades de "petites" que són excel·lents. Aquesta no l'he vist encara.

bambam ha dit...

Em va encantar! La Laura Linney sempre m'agrada, però sempre sempre. I el Seymour Hoffman, com sempre absolutament brillant (on també em va agradar molt, va ser a "Charlie Wilson's War). En l'escena del cotxe em vaig quedar amb la boca oberta... I el petit toc d'humor de les galetes vaig trobar que li donava un petit aire fresc en una historia tant trista. Per mi, una pelicula de 10!

emili nieto ha dit...

Molt bona pel.lículaq d'una família disfuncional. Quantes no n'hi han en aquest món!!!

Anònim ha dit...

רציתי לשתף איתכם במקרה אותו עברתי לאחר הפיגוע בדולפינריום. במהלך כשנתיים לאחר המאורע, הרגשתי רע מאוד, ללא שמחת חיים, עייפה ומדוכדכת. עם טיפולים רפואיים רגילים לא יכולתי לשקם את עצמי ולכן פניתי ל- [b][url=http://www.maker.co.il/3_15707/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A0%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99-(%D7%9E%D7%A1%D7%90%D7%92%60).html]עיסוי[/url][/b] רפואי אלטרנטיבי. ייעצו לי על מעסה מקצועי מ-Spa-Vip.co.il - עיסוי עד הבית, אשר מכיל עיסוי איורוודה מצויין אשר עורר לי את החושים תוך טיפול אחד בלבד. השינוי אותו עברתי היה יוצא מן הרגיל, אפילו אחרי טיפול מסאג שוודי ראשון, הרגשתי נפלא, פיזרתי את השיער ויצאתי מה- [b][url=http://www.academics.co.il/Articles/Article12945.aspx]מסאג[/url][/b]' עם כח מחודש, מחויכת ומוכנה להמשך.

עיסוי האיורוודה הוא עיסוי רפואי משולב עם מוזיקה נעימה, נרות וריח של קטורת. בהתחלת העיסוי יש מגע מפנק מעל המגבת אחרי שחשפנו את הגוף מכף רגל ועד ראש. נמרח שמן חם מכף רגל ועד הראש, לאחר מכן תנועה עדינה ומלטפת מכף רגל ועד ראש ובחזרה. אחרי כמה תנועות מפנקות מתחיל הטיפול בצידו השני של הגוף, לאחר התנועות על צידו השני ישנו שילוב של לחיצות רפואיות מכיוון שהגוף התרגל למגע נעים ומרגיע ודבר זה גרם לשרירים להרפות מעט... כל זה בטיפול ספא מפנק של עיסוי עד בית הלקוח.

אני לא האמנתי שדברים כאלו יכולים לקרות עד אשר חוויתי מסאז איורוודה באיכות כזאת, המעסה המקצועי הגיע עד לביתי עם מגע שלא הכרתי שלא האמנתי שיכול להיות. ממליצה לכל אחד ואחת אשר מעוניינים ב עיסוי רפואי, [b][url=http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=682132]מסאז[/url][/b]' או סתם חוויה בלתי נשכחת בסוף שבוע על Spa-VIP.co.il.
[img]http://spa-vip.co.il/_images/apixel.gif[/img]

[url=http://spa-vip.co.il/#][img]http://spa-vip.co.il/_images/&%231506%3b&%231497%3b&%231505%3b&%231493%3b&%231497%3b-&%231512%3b&%231508%3b&%231493%3b&%231488%3b&%231497%3b.jpg[/img][/url]

 
anar a dalt