Twitter del bloc

dijous, 30 d’octubre del 2008

Arma fatal

El cinema de paròdia sempre ha estat identificat, en general, com un gènere de baixa qualitat. I amb raó, ja que recents sagues com "Scary Movie", "Casi 300" o d'altres virtuositats no fan més que confirmar l'anterior afirmació. Com us podeu imaginar, "Arma fatal" és l'excepció que confirma la regla; tot i que neix com a paròdia del cine d'acció i suspens (i també de la buddy movie), ràpidament trascendeix el denostat gènere convertint-se en una divertida i original comèdia, d'argument força elaborat.

L'emergent Simon Pegg interpreta amb ofici un policia perfecte, a qui el seu cap decideix treure de Londres i destinar a un poblet tranquilíssim perquè no deixi malament a la resta dels seus companys. Un cop arriba el poble, tot i l'aparent pacifisme dels seus habitants, es comencem a succeïr estranys accidents, que posaran a prova la perícia del super-policia.

Com apuntava anteriorment, "Arma fatal" destaca per ser una paròdia que es pren seriosament a ella mateixa, fins el punt de convertir-se, en molts moments, en el tipus de pel·lícula que intenta imitar amb ironia. Aquest fet té els seus avantatges i inconvenients.

D'una banda, el guió no es limita a ser una simple successió de gags (que també!), sinó que es construeix sòlidament a foc lent, donant certa complexitat als personatges (no oblidem que és una comèdia disparatada) i teixint un argument que no és tant previsible com sembla en un principi.

D'altra banda, en ocasions dóna la sensació que la pel·lícula abandona en excés el to de comèdia que presideix el seu conjunt, com obviant que l'espectador que veu el film espera poder riure sense parar. Aquest fet es fa patent sobretot cap a la meitat del metratge (allargat en excés) però queda totalment reparat a partir d'un gir argumental que més val no explicar, que accelera sobremanera el ritme de la pel·lícula fins el final de la mateixa.


Dit això, cal destacar l'excel·lent factura tècnica del film, tant pel que fa a les escenes d'acció, espectaculars com les que més, com per l'estil visual marcat pel director, modern i tant frenètic com la pel·licula.

No puc més que recomanar "Arma fatal", els seus molts pros superen amb escreix els seus pocs contres. La vaig descobrir gràcies al Martí, sabia que no podia fallar!
  • Puntuació filmaffinity.com: 6,8
  • Puntuació Marchelo's Wei: (***1/2)
El millor: és una pel·lícula especial, en molts sentits i quasi tots ells bons. El pitjor: excessivament llarga i en ocasions massa seriosa.

10 comentaris:

Unknown ha dit...

El darrer tram de http://ronyamortis.blogspot.com/2007/09/hot-fuzz.html és espectacular. I conté un homenatge al jinete pálido boníssim!!!

Unknown ha dit...

Jo reconec que tinc debilitat per aquesta pel·lícula, i certament l'última part és increïble.

Anònim ha dit...

Aquesta pel · lícula es va vendre molt malament, ja des del títol, que em sembla porc oportú. Em va encantar, és molt bona. Així que el meu estimat Marchelo emplaçament vegada més estem d'acord.

marcbranches ha dit...

Excelente película, pero no puedo estar más de acuerdo con tu crítica. Técnicamente, y a nivel de ritmo, es una auténtica gozada, en epsecial los primeros 20 minutos. Al final cae en los mismos clichés que las películas que parodia, a veces sin la suficiente distancia. Aún así, de las mejores comedias del año pasado. Saludos.

Jorge - cinenovedades ha dit...

No me había llamado la atención en su momento. Veo que estaba totalmente equivocado, ya que por lo que comentas es una gran comedia de acción. Me la apunto para verla.
Por cierto, impecable la nueva cabecera del blog!
Saludos!

39escalones ha dit...

Este tipo de cine me cuesta mucho. La parodia en muchos casos ya nace devaluada. Supongo que se debe a que no posee valor por sí misma, sino siempre en relación con el objeto parodiado. Si no conoces éste, no hay nada que hacer.

Pero dentro de lo flojo y simplón que suele ser este mundillo, esta tiene cosas interesantes. Yo, aunque no la calificaría tan positivamente, la salvaría, desde luego.

Marchelo ha dit...

Doc i Fonamental totalment d'acord, el tram final és genial i sorpresiu!!

Videodromo, m'alegro que coincidim en opinions, i totalment d'acord en que el títol no li fa justicia!

Marbranches, coincidimos también, gracias por la visita!!

Jorge, ya me dirás qué te ha parecido!!

Alfredo, que tu la salves es todo un elogio para la película, sin duda :)

salutacions a tots i gràcies pels vostres comentaris!

Ivan ha dit...

Em va fer riure unes quantes vegades, potser la acumulació no es positiva per aquest tipus de films, pero be, dins de la seva intrascendencia em sembla que es fa molt divertida. Coincideixo amb l'Alfredo, lo pitjor es que quan fas cinema sobre el mateix cinema, a vegadas deixa una sensación una mica inconsistent. Pero repetixo XD, m'ho vaig passar be.
Una abraçada Marchelo

Marchelo ha dit...

Iván, gràcies per la teva visita, estic d'acord amb tu! Potser la inconsistència ve per la difícil combinació paròdia-pel·lícula que de vegades es pren seriosa a ella mateixa. Salutacions!!

Anònim ha dit...

recomano zombies party (recomanada previament en el seu moment per maconfidential), es akest tipus d'humor que fa molta gràcia (que bo el tio de la guixeta que vas veient k porta dos pentinats com de acabat d'entrar i despres de portar mil hores al curru i resulta k son bessons, kina xorrada pero em vaig partir)

 
anar a dalt