Twitter del bloc

dimarts, 30 de setembre del 2008

L'escena memorable de la setmana: El odio

Ahir vaig veure una pel·lícula imprescindible, “El odio”, del director francès Mathieu Kassovitz. Sí, el mateix que ha fet el bodrio que és “Gothika”, i que actuava a Munich (era el component del grup que fabricava les bombes). A filmaffinity té un 7,9.

La vaig comprar al Fnac sense pràcticament haver-ne sentit parlar (els qui em llegiu de fa temps sabeu que ho faig habitualment, m'agrada probar sort), i ha resultat ser un grandíssim encert. Els amants del cine social realista, i més concretament, de les primeres pel·lícules de Martin Scorcese, ja us la podeu anar comprant, si no l’heu vist; creieu-me, val molt la pena.

No m’extendré més perquè será la següent pel·lícula que comenti. Només dir que reflexa a la perfecció els suburbis de Paris i que, tot i ser de l’any 1993, és de rabiosa actualitat (ho hagués estat més fa un any, suposo). La última pel·lícula d'aquest tipus que vaig veure va ser "This is England" i, en la meva opinió, "El odio" li dóna mil voltes. Però en fi, ja deixaré anar el meu habitual entusiasme un dia d'aquests.

Segur que la curta (35 segons) escena que penjo us recordarà a una de les escenes més famoses de la història del cine. De fet, n’és un descarat homenatge.

ACTUALITZACIÓ
: acabo de caure que ja sé de què em sonava la pel·lícula. L'Xfar, en el comentari que vaig fer de "This is England" em va dir: per cert, has vist "El odio", de Mathieu Kassovitz? Revisa-la si no ho has fet. Tot seguit, el Martí, va respondre: "Grandíssima pel·lícula, El odio". Suposo que us haig de donar les gràcies per la recomanació, que crec que ha seguit el meu subconscient.

6 comentaris:

Jefe Dreyfus ha dit...

i a més era l'enamorat d'Amelie..

la recordo poc, perque la vaig veure ja fa molts anys.. però el que si que recordo és que em va agradar bastant..

Jefe Dreyfus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

jejejeje... doncs sí, és veritat que vaig apuntar-ho ara fa un temps. Recordo que quan vaig veure l'edició especial en DVD no ho vaig dubtar ni un segon. I ara que he vist l'escena, penso que l'haig de tornar a veure un dia d'aquests.

Per cert, recordar que va guanyar el premi a Millor Director a Cannes 1996, casi res...

Marchelo ha dit...

Bones Jefe, cert, és l'enamorat d'Amelie!! gràcies per la visita!

Martí, el que no entenc és com un director que amb 25 anys fa aquesta pel·lícula pot fer després una merda tant gran com Gothika....

Marc Ambit ha dit...

Bé, ja se sap el que fa Hollywood a tots aquells europeus (tret dels mítics de la primera meitat de segle), els xucla la sang i, de pas, l'enteniment cinematogràfic :-)

ENcantat de llegir el teu blog, passo a fitxar-lo pero ja! :-)

Jordicine ha dit...

L'he vista és brutal. 'This is England' tambè em va agradar molt. Especialment el papel del nen petit. Una abraçada.

 
anar a dalt