Twitter del bloc

dimarts, 10 de juny del 2008

Supersalidos

Crec que el que diré ara pot ser considerat un crim pels entesos en el món del cine: em vaig riure molt veient "Supersalidos". Sí, té un nom que tira enrere; un humor, en moltes ocasions, de "caca culo pedo pis", i un argument més que vist; però, repeteixo, em vaig riure molt veient-la.

"Supersalidos" va ser estrenada ara farà un any, i és una nova comèdia del productor-director Judd Apatow (Virgen a los 40, Lío embarazoso, No tan duro de pelar...). Està clar que aquest home no és Billy Wilder, però almenys Virgen a los 40 i Lío embarazoso són pel·lícules mínimament decents que es deixen veure.

L'argument de "Supersalidos" és similar al d'American Pie: tres freaks que estan acabant l'institut planejen presentar-se a una festa a la que els han invitat amb l'intenció de lligar utilitzant l'alcohol com arma secreta. Com us podeu imaginar, res els surt com esperaven, i un cúmul de circumstàncies els farà passar les mil i una per arribar sencers a la festa.

Res és nou a "Supersalidos", és una teen movie de les de sempre, però té quelcom que la fa en certa manera especial: el trio protagonista. El Seth (Jonah Hill) és l'aparent líder del grup, un boques, que no para de dir marranades i que intenta per tots els mitjans possibles no arribar verge a l'època universitària; l'Evan (Michael Cera) és un freak empanat, molt bona persona, el millor amic del Seth, el seu Pepito Grillo particular: un personatge que s'assembla molt al George Michael d'Arrested Development, o al noi de Juno, tots ells interpretats per un Michael Cera que si segueix així quedarà massa marcat per aquests papers (que a mi particularment m'encanten). Em deixo pel final el McLovin, el gran mestre de Supersalidos, el megafreak per excel·lència, un noi que es compra un carnet fals per poder comprar alcohol, i que es posa de nom "McLovin". Quin paio més divertit, gran personatge! We love McLovin, sí senyor!

A part d'aquest protagonistes destaquen, i molt, els 2 policies que apareixen a "Supersalidos", interpretats per Bill Haden i Seth Rogen (Virgen a los 40, Lío embarazoso i guionista de Supersalidos). Les escenes protagonitzades per aquests ridículs policies són, sens dubte, de lo millor de la pel·lícula. SPOILER (*) Ara mateix en recordo una de genial, el policia interpretat per Bill Haden posant-se a fer "trompos" amb el cotxe policial, o també aquella en la que li deixen l'arma per disparar al McLovin. (*)

Pel que fa al guió, molt important en qualsevol bona comèdia, comentar que si bé és cert que hi ha, com ja he dit, moltes bromes de "caca culo pedo pis", també ho és que hi ha forces gags ben trobats, i alguns moments certament genials (com quan el Seth s'imagina què passaria si robés una botella d'alcohol del supermercat).

Mencionar que personalment vaig veure la versió estesa en DVD i puc confirmar que no hi havia necessitat d'allargar-la, ni molt menys, com acostuma a succeïr en totes les versions esteses (a excepció de la saga El Señor de los Anillos). De fet, es notava que hi havia escenes que sobraven, avorrides i que tallaven el ritme de la pel·lícula. Suposo que és lògic, és molt díficil fer escenes que facin riure i, per tant, les que queden fora del montatge final és perquè no valen la pena.

"Supersalidos" no passarà a la història, però es deixa veure, és una comèdia més que digna. Si us van agradar "Virgen a los 40" i "Lío embarazoso", us asseguro que aquesta no us decepcionarà.
  • Puntuació filmaffinity: 5,7
  • Puntuació Marchelo's Wei: bé
El millor: yes, McLovin! El pitjor: alguns gags força desagradables que no em van fer gens de gràcia.

PD: us recomano veure el tràiler, força representatiu del què és la pel·lícula.

4 comentaris:

Angel "Verbal" Kint ha dit...

YO la vaig disfrutar molt i vaig riure...tenia moltes reticències cap a aquesta pel·lícula i al final em va sorprende...tot i que jo prefereixo "Lio embarazoso"

Jorge - cinenovedades ha dit...

Yo vi esta cinta con mucho entusiasmo ya que me había gustado mucho "Virgen a los 40 años", pero "Supersalidos" me pareció un poco floja, en el sentido de que pocas escenas me divirtieron realmente. Esperaba mucho más pero se ha quedado en una cinta regular a mi gusto.

Saludos Crack!

Ivan ha dit...

Es que es bona! a mi em va agradar força, fins i tot vaig veure arguments ocults
Salutacions Marchelo!

marcbranches ha dit...

Siento discrepar por completo. De todas maneras, no te sientas tan solo en percepción, porque tuvo un considerable éxito de crítica, para ser lo que es esta película. Me choca el hálito de "nuevo gurú de la comedia" de Judd Apatow, que por lo visto deja su sello de identidad en todo lo que toca; un sello que huele sospechosamente a Kevin Smith. Me agradó "Virgen a los 40", y precisamenet por eso la decepción con "Supersalidos" fue aún mayor. Puede que sea un problema generacional, pero no empaticé en ningún momento con los protagonistas, ni siquiera con McLovin, una idea de personaje excelente que se difumina con el paso del metraje. La aparición de los policías acaba de desarreglar la película: cada vez que ellos protagonizan un sketch, a mí me dan ganas de darle al "Fast Forward" del DVD. La película tiene mensaje, sí, y una muy buena escena final, pero eso no la redime de la futilidad anterior, del exceso de metraje (un pecado capital en una comedia, y eso que he visto la versión "no extendida"), y de la sensación de deja vu kevinsmithiano que provocan las chanzas de color freakie (de nuevo, "Star Wars" en el menú). Lo siento, no me reí apenas con "Supersalidos". "Lío embarazoso", dirigida en primera persona por Apatow, me parece muy superior, aún pecando del mismo exceso de celuloide: para rellenar dos horas de comedia hay que ser muy, muy grande. Billy Wilder y muy pocos más. Saludos desde la Linterna.

 
anar a dalt