Twitter del bloc

dilluns, 19 de maig del 2008

Porca misèria


El millor producte que ha sortit mai de TV3 i una de les meves sèries preferides, així de clar. "Porca misèria" ha estat per mi tot un descobriment, una sèrie que ha superat amb escreix les meves expectatives, i que ha mantingut un nivell altíssim durant les seves 4 temporades.

Aquesta gran sèrie, creada, dirigida, guionitzada i protagonitzada pel Joel Joan combina a la perfecció comèdia i drama, sense caure en cap moment en les exageracions pròpies de cada gènere. "Porca misèria" és com la mateixa vida, amb moments bons i dolents, i aquí resideix el seu gran encert. En aquest sentit es desmarca clarament de la típica tele-novel·la catalana en la que cada familia té un assassí i un violador.

El protagonista Pere Brunet (Joel Joan) és un maniàtic guionista; la seva nòvia, la Laia, una investigadora del Clínic. El germà del Pere, el Roger, un pijo snob adicte a la feina. L'Àlex, el típic amic que sempre va de gorres, molt entranyable. Hi ha molts bons personatges a "Porca misèria", i les relacions entre ells són complexes i elaborades amb dedicació pels guionistes.

Les actuacions són realment estelars: el Joel Joan és un actor que abans no m'agradava, però el veure 2 obres de teatre que ha fet recentment i "Porca misèria" m'ha fet canviar d'opinió, és molt intens, versàtil, i s'ha fet seu el personatge del Pere Brunet; la resta dels actors ho fan també genial, destacant el Roger Coma, que configura a la perfecció un personatge antipàtic com el Roger, i el Julio Manrique, perquè l'Àlex és la òstia!

Personalment no la vaig veure per TV3, sino que me la vaig comprar en DVD (venen les 2 primeres temporades juntes i les 2 següents, també juntes). Si en el seu moment no la veu veure pels perjudicis que podia causar al poder semblar una tele-novel·la més, doneu-li una oportunitat. I pels qui viviu fora de Catalunya i llegiu aquest bloc, de veritat us la recomano moltíssim. No sé si l'edició de DVD té subtítols en castellà, però si és així, endavant! No us penseu que la trobo bona per ser català; crec que si l'exportessin als EUA, amb el mateix guió, tindria molt d'èxit igualment. Ah, i tot un encert de Joel Joan el saber acabar la sèrie en el moment que tocava, amb una 4a temporada genial, probablement la millor.

Puntuació: Excel·lent

PD. Com que no he trobat el tràiler a Youtube, poso la cançó de "Porca misèria", cantada pel Joel Joan, una balada. Em va sorprendre que cantés tant bé, la veritat. La dedico a qui ja sap que li dedico :)

15 comentaris:

Jordi Coll ha dit...

Boníssima. També crec que és la millor sèrie que he vist mai a TV3. No estic d'acord amb el que dius del Roger, era el millor personatge!

Marchelo ha dit...

Sí sí, a mi el Roger m'encanta, el que passa és que és un tio antipàtic... no?? un borde de collons!!

Joan ha dit...

Completament d'acord! És curiós perquè en Joel Joan és un personatge que fa bastanta ràbia però el guió de la sèrie és excepcional i les actuacions també. ´També m'agrada bastant la realització, sempre amb plans amb algun desenfocament o des de punts de vista novedosos.

A més, també destaca perquè defuig la típica i tòpica sèrie de TV3. Realment TV3 no fa sèries fa culebrots veneçolans però en llengua catalana:

- arguments rebuscats
- relacions impossibles
- conflictes familiars inversemblants
- i sempre, sempre, sempre els mateixos actors/actrius

Gran "Porca misèria".

PS: Ja no sé com comentar, en català, en castellano, in English, agh...

Durán ha dit...

M'agradava prou, però, el repartiment (totes/tots, bones actrius/bons actors) em semblava molt depriment.

Marchelo ha dit...

Joan, totalment d'acord amb que les sèries de TV3 semblen culebrons veneçolans.

Toni, a què et refereixes amb això de que et semblava depriment? Que no ho feien bé? O que et deprimia la seva actuació?

Salutacions a tots dos!

Anònim ha dit...

"... per tu, per mi,
per tot el que hem tingut,
per mi, per tu,
i per tot el que tindrem"

Coincidim del tot: la millor sèrie de TV3 i una de les meves preferides! Un regal en format DVD que va ser tot un encert... i un plaer veure-la al costat de qui l'he vist capítol a capítol! :)

Durán ha dit...

La seva personalitat. Els seus personatges. Però, simplement, trobo que és una opinió (molt) subjectiva. Com diu un amic actor (català): "L'star system català és ensopi". Ja us ho he dit, molt subjectiu hehe.

Marchelo ha dit...

Lorea, me n'alegro que hagi estat un plaer per tu veure-la amb qui l'has vist ;)

Toni, ara t'entenc. No vols dir que els actors no ho facin bé, sino que els personatges són depriments. La veritat és que estic bastant d'acord amb tu, sobretot pel que fa als germans Brunet (no amb l'Àlex, per suposat). Suposo que són com som en general els catalans (i els culers, per cert): pessimistes!

Durán ha dit...

Els actors ho fan bé, segur, però són molt depriments (ells, i els seus personatges hehe)

Jorge - cinenovedades ha dit...

No tenía conocimiento de esta serie, que por lo que comentas ya va por su cuarta temporada y te ha encantado.

Veré si podré conseguirla de alguna manera, quizás en dvd pueda llegar aquí en algun momento.

Buen post. Saludos!

Angel "Verbal" Kint ha dit...

A mi el Joel Joan em cau "tant be" com la Isable Coixet, la Nuria Feliu i la Lloll Bertran...
Es a dir....
doncs això

Marchelo ha dit...

Toni, quan s'estrena la teva pel·lícula? m'agradaria fer-ne ressó en el bloc, si et sembla bé! l'argument sembla atractiu i el Roger Pera em sembla molt bon actor!

Jorge, creo que será difícil que llegue en DVD, ¡es un producto muy local!Aun así, gracias por el interés :)

Àngel, Porca Misèria q et sembla?? a mi el Joel Joan tampoc em cau especialment bé, però el valoro com actor!

Salutacions a tots

Angel "Verbal" Kint ha dit...

Per raons personals que tindrien que veure amb una ex i aquestes coses que pasen, no puc soportar al Joel Joan i em nego a veure'l allà on surti a no ser que sigui una snuff movie on pateixi molt, o sigui que no puc opinar de porca miseria

Durán ha dit...

Encara no tenim dates d'estrena. Ja us avisaré. El Roger Pera és un gran actor... i millor persona.

Anònim ha dit...

Hola! He arribat a aquest bloc buscant fotos del Roger Coma... Ho sent, és la meua debilitat.
Ara que repeteixen l'última temporada de Porca Misèria, la torne a veure com si fóra nova per a mi, em continue emocionant igual...
Joel Joan no és sant de la meua devoció, però reconec que la sèrie em té totalment enganxada, començant per la Natàlia i acabant pel Roger... El personatge serà un "capullo", com li diu a Natàlia al principi, però a mi em té captivada.
Salut a tots! Us recomane la sèrie per més que odieu el Joel Joan!
Salutacions des de la Plana Baixa.

 
anar a dalt