Twitter del bloc

dissabte, 19 d’abril del 2008

Siddhartha, de Herman Hesse

Ja queda menys per St. Jordi i m'agradaria recomanar breument un dels meus llibres preferits, que em va marcar en el seu moment, Siddhartha, de Herman Hesse. Suposo que molts de vosaltres ja el coneixeu i l'heu llegit, ja que juntament amb "El lobo estepario" i "Demian", són els llibres més coneguts de Herman Hesse.

Fa anys que el vaig llegir i no recordo els detalls de l'argument, però sé que narra el viatge espiritual de Siddartha, un jove que va descobrint mica en mica el sentit de la vida. Les converses que té el Siddartha amb les persones que es troba (ara mateix em ve al cap el seu amic Govinda, personatge clau en el llibre, a qui es troba en totes les etapes de la seva vida) són reveladores, profundes, lliçons sobre la vida que fan pensar.

El llibre ens mostra totes les etapes de la vida de Siddhartha, que comença sent un jove amb curiositat per descobrir els plaers carnals, per satisfer els seus instints més bàsics (sexe, drogues i rock&roll) i acaba convertit en un vell savi. No hi ha dubte que Herman Hesse es va inspirar en el camí que teòricament va seguir Buda.

Herman Hesse demostra un gran coneixement de l'ésser humà, i en aquest llibre és inusualment optimista, si tenim en compte lo amargat que deuria estar a l'escriure "El lobo estepario","Bajo las ruedas" o "Tres momentos de una vida" (recomano també aquest últim, és poc conegut però val molt la pena). El llibre no es fa pesat en cap moment, i l'autor no es perd en floritures literàries ni en llarges descripcions de paissatges, va directe al gra, centrant-se en els personatges.
Un llibre imprescindible que hauria de ser lectura obligatòria a l'escola, i un clàssic per regalar en aquest St.Jordi que s'apropa. Amb aquest segur que no falleu.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Despres de passarme tot l'hivern tancat dintre el tren blindat del camarada Trotsky he decidit sortir xD :). No he llegit aquest llibre, pero si que voldria recomanar una de guerra que feia basntant que no veia i que es la meva preferida: El desafio de las aguilas, i no nomes pel gran film sino per la bnada sonora que te: es execel·lent

Anònim ha dit...

Despres de passarme tot l'hivern tancat dintre el tren blindat del camarada Trotsky he decidit sortir xD :). No he vist aquesta peli pero si que voldria recomanar una peli de guerra que feia basntant que no veia i que es la meva preferida: El desafio de las aguilas, és un film ke no es la tipika peli de guerra, on hi ha morts, sang, polsegura i bombes, la historia d'aquesta peli es la polla o be ami mo va smeblar quean la viag visionar amb 13 anys krek ke tenia per primer cop.

Pues res, salut camarades

bambam ha dit...

Marchelo, em podries dir com fer el menu de pestanyetes a l'encapçalament? Ho he mirat a Tips for bloggers peró no hi ha manera!

Anònim ha dit...

Tienes razón, este libro es una apuesta segura para Sant Jordi. Tiene algunas frases míticas. Gracias por darme a conocer en su día este gran libro.

Damià ha dit...

El meu llibre preferit juntament amb Demian. Recomanables 100%, sempre i quan la vostra peli preferida no sigui "Un lio embarazoso"...

Anònim ha dit...

doncs jo hi aposto aquest sant jordi!una cosa menys en que pensar.

Marchelo ha dit...

Bambam sincerament no recordu d'on ho vaig treure, però crec que va ser a aquest bloc http://meta-microcosmos.blogspot.com on hi ha molts "trucs" per millorar el blog. Els passos que vaig fer per tenir la pestanya ni els sé, sóc de lletres i no tinc ni idea de programació, u sentu :S

Anònim ha dit...

És un gran llibre i puc corroborar que és una bona aposta per Sant Jordi! A mi me'l van regalar pel Sant Jordi de fa 3 anys... i la veritat és que em va encantar!

Unknown ha dit...

Vaja, quines coses, tot just fa una setmana que l'estic llegint... de moment el meu preferit era El llop estepari, aviam com acaba Siddharta, de moment m'està agradant.

Marchelo ha dit...

Lorea, em sembla que sé qui et va regalar aquest llibre fa 3 anys... ;)

Fonamental, ja diràs què t'ha semblat quan te l'acabis! el llop estepari és un grandíssim llibre!

 
anar a dalt