Twitter del bloc

diumenge, 13 de gener del 2008

Planet Terror

Cutre, cutre...


Fa un temps quan vaig comentar "Death Proof" vaig dir que tenia pendent veure "Planet Terror". He tardat més de l'esperat (em feia mandra veure-la, la veritat), però aquí va el meu comentari.

Si analitzem "Grindhouse" (Death Proof+Planet Terror) com a conjunt, el primer que em ve al cap és pensar en la gran llibertat de creació que tenen Tarantino i Rodriguez, i en lo bé que s'ho deuen passar fent autènticament el què els hi dona la gana! Grindhouse és una freakada de dalt a baix, miris com ho miris...

"Planet Terror" és probablement la pel·lícula més dolenta que he vist a la meva vida (a lo millor n'hi ha alguna del Steven Segal o del Christopher Lambert pitjor, pero ara no la recordo). És dolentíssima, patètica, i aquí està la gràcia: al buscar de forma conscient el patetisme la fa molt divertida, i passa a ser, encara que sembli contradictori, una molt bona pel·lícula.
Com a homenatge a les pel·licules de Serie B, Z, de terror, o el que sigui dels anys 70 i 80, no la puc comentar gaire, perquè sincerament no he vist mai cap peli d'aquest tipus. Ara, crec que no cal haver vist les pel·lícules a les que imita per entendre que el Robert Rodríguez i els actors es deurien riure a gust fent-la.


Les actuacions són molt lamentables: el personatge del Josh Brolin, que fa de metge, es boníssim, i les aparicions del Bruce Willis estan també molt bé. No us podeu perdre tampoc al Said de Lost, que interpreta a un extravagant científic. També apareix, com no, el Tarantino.

Les línies de diàleg son dolentíssimes, plenes de tòpics de peli cutre, l'argument... no hi ha argument!! Bé, sí que n'hi ha, però és ben fàcil de resumir: un virus converteix als humans en zombies devora homes. La banda sonora fa riure, amb un tema central que enganxa moltíssim. En quant a la sang... fa molt de fàstig, pero es tan cutre que t'ho prens tot a broma. La sang surt a xorros, i sembla suc de tomàquet.

A part de tot això, els primers minuts de la pel·lícula apareix un tràiler, "Machete", que és una autèntica meravella, amb unes frases que cada cop que les recordo no puc evitar riure.

"If you are going to hire machete to kill the bad guy, you'd better make damn sure the bad guy isn't you. "
"They just fuck with the wrong mexican".

La veu en off del tràiler és espectacular, i la banda sonora també. Hi ha rumors de que faran la peli de Machete, realment estaria molt bé. De fet, està tan bé que ara mateix intento penjar el video perquè el pogueu veure. Serà (si tot va bé, sóc molt de lletres jo) el primer tràiler que penji al bloc, a veure si funciona.

En definitiva, us la recomano per riure amb els amics i passar una bona estona. Realment, els has de tenir quadrats per fer una pel·lícula així i que en comptes de tirar-te pedres et diguin geni. Sempre quedarà el dubte de pensar: si aquesta peli realment fos una d'aquestes a les quals intenta imitar, tindria un 6,9 al filmaffinity.com? O tindria un 2? Personalment no ho tinc gens clar...

  • Puntuació: 7
  • Puntuació filmaffinity: 76,9

El millor: MACHETE; és difícil aconseguir fer algo tant dolent. El pitjor: suposo que si no la veus amb ganes de riure pot arribar a ser una autèntica merda de pel·lícula.

TRÀILER MACHETE

3 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs per mi akesta cutrería,les actuacions dels personatges,etc. es el k li dóna gràcia en akesta peli.les situacions son tan i tan ridícules que fa riure.

aixo si,recomanat veure-la amb amics i en un context de caxondeo,no apte per si vas a veure-la amb parella(la meva s'aixeca i es pira d'això no en tinc dubte) o amb la familia.

x aixo vaig tornar a veure-la amb el marcel,xq pensava,osti si la veu amb la seva nòvia aprop d'una llar de foc i amb una copa de cava,akella nit dorm sol.

xo buenu,he de dir k vaig riure força i vaig passar una bona estona,xq tot i ser una peli "cutre", hi ha bons actors i pasta invertida.

tot i aixo,prefereixo death proof,basicament pel segell de tarantino,k bo k es.(aixo si, interpretant fa gràcia,pero es malo malo jeje)

Marchelo ha dit...

sisi, si quan dic cutre ho dic com un valor afegit de la peli. a mi tmb em va agradar mes death proof, pero no mimportaria torna a veure planet terror!

Celtic_Fox ha dit...

a mi personalment em va fer moltíssima il.lusió aquesta peli. vaig riure com mai havia rigut. havia entrat en el cine pensant que era una peli de por de debó i no tenia cap antecedent, no savia ni que fos de tararntino... pero aixó em va agafar molt de sorpresa. Destaca molt la actuació de la Cherry y idol Wray. Memorable el striptease con una sola pierna...

 
anar a dalt