Twitter del bloc

diumenge, 11 de novembre del 2007

Gone baby gone (Adiós pequeña, adiós)

Segur que l'ha dirigit el Ben Affleck?


El Ben Affleck ens ha fet un favor a tots. Bé, dos: el primer, haver dirigit una bona pel·lícula. El segon, no haver-la protagonitzat (ni de figurant). Sí, definitivament, aquest tio és intel·ligent. Va saber fer un bon guió (El indomable Will Hunting). Ara n'ha tornat a escriure un altre. I a sobre l'ha dirigit. Però ,com actor? Uf, dolentíssim, una autèntica toia de paio, lamentable, cara de pal inexpressiva, i a sobre amb èxit: sort que quan es va casar amb la JLo tot li va començar a anar malament... perquè ara com a director ha demostrat tenir les idees molt clares, i amb una mica de potra no l'haurem de veure més com actor. Sí, ja sé que demano massa.


"Adiós pequeña adiós" és un molt bon thriller, amb els típics girs que enganyen (o almenys ho intenten), un bon guió i unes actuacions destacables, sobretot la del seu germà, molt millor actor que el Ben pel què es veu, Cassey Affleck. Apart del germà, també hi apareixen els sempre grans Ed Harris i Morgan Freeman.
Segurament ja sabreu l'argument, per la tant comentada similitud amb el cas de la Madeleine: en un barri xungu de Boston segresten a una nena petita, i un detectiu privat, Cassey Affleck, investiga la seva desaparació. Com sol passar en aquestes pelis, res és el què sembla. Explica "Adiós pequeña, adiós" quelcom que no haguem vist ja mil vegades? No, ni mol menys. Però tot i així, tot i el classicisme (intentant emular al Clint Eastwood) i poc atreviment de la proposta, està força bé.
El plus de la pel·lícula que la fa estar per sobre de molts altres thrillers és el tractament dels personatges i els dilemes morals que plantegen (bé, que intenten plantejar, perquè jo personalment no tindria dubtes en situacions iguals, sobretot en el final). En aquest sentit, és cert que s'assembla bastant a Mystic River, i probablement, el fet de que també es tracti de l'adaptació d'una novela del Dennis Lehane hi ajuda. No hi ha la típica i clara distinció entre bons i dolents, sinó que la pel·lícula la mouen personatges grisos. També em va agradar l'ambientació, fosca, i el tractament de les escenes violentes de la pel·lícula.




Com a aspectes negatius, podriem dir que en contra del que he llegit en algunes crítiques dels entesos, no crec que els girs que dóna la peli siguin realment sorprenents, són molt típics, ja els hem vist mil vegades.

En definitiva, una aposta segura. Bona, grans actuacions, entretinguda... no us decepcionarà, això segur. Ara, a mi em va agradar més Mystic River. Un inici molt prometedor del cara de pal Affleck, que veient que serveix per això, espero que ens faci un favor a tots i no actuï mai més.


  • Puntuació: 7
  • Puntuació filmaffinity: 7,1

4 comentaris:

el santo job ha dit...

me cuesta aceptar que un señor que ha intervenido en El indomable Will hunting y el Operación reno, pueda merecerte esa opinión =P

muajaja

Anònim ha dit...

es una peli correcte, no espectacular, xo m'agrada que vagi més enllà del que seria el simple segrest, i presenti akest dilema moral.

tot i això, a estones se'm va fer una mica pesada,pero realment queda solucionat amb els últims minuts de la peli, molt ben aconseguits, i amb un pla final excel·lent, que genera tot un seguit de sensacions potents dins teu.

aixo si, com a tots, sorprenent que el director sigui ben afleck.

x cert,el vieju que esta en el pis on hi ha el pedòfil amb la gorda akella, sortia a scarface com a "empleat" del Sosa.

una pregunta,com es k keda lliure el prota kuan executa al pedòfil?son coses que no entenc(si entenc k el mati,xo no entenc com ni s'esmenta k sigui punible posteriorment)

Marchelo ha dit...

jo diria edu q es la típica cosa que simplement somiteix en una peli i es keden tan panxos. es podria dir que alega legitima defensa o algo axi.

estic d'acord am el teu comentari!

Jorge - cinenovedades ha dit...

Esta cinta a mi entender, es de lo mejorcito que nos dió el año 2007.

Me ha encantado de principio a fin. Un guión lleno de vueltas de tuerca, muy bien narrado, actuaciones más que convincentes y un tramo final extraordinario que me dejó pensando hasta mucho después de su conclusión, por los dilemas morales que plantea.

En conclusión, una excelente película. De principio a fin.

Excelente reseña. Saludos, Jorge.

 
anar a dalt