Twitter del bloc

diumenge, 28 d’octubre del 2007

Cassandra's dream


No és Match Point, però s'hi apropa

Una nova pel·lícula de Woody Allen. Una per any, quin ritme! De vegades això és algo que s'hauria de valorar en la seva justa mesura: és impossible fer una pel·lícula per any, i que totes siguin obres mestres. Personalment el Woody Allen és un dels meus directors preferits, té un munt de pelis boníssimes!

"Cassandra's dream" és un bon film, en el que el Woody repeteix una temàtica de la que ja havia parlat anteriorment a "Delitos y faltas" i a Match Point: el bé i el mal, la culpa, la mort, la familia, etc.
L'argument de "Cassandra's dream" és el següent (molt resumit): 2 germans, Ian (Ewan Mcgregor) i Terry (Colin Farrell) es veuen obligats, pels llaços familiars, a cometre un crim en contra de la seva pròpia voluntat.

La pel·lícula ens explica els dilemes morals que suposa creuar la frontera entre el bé i el mal, d'una forma en certa manera lineal (l'evolució psicològica dels personatges és previsible i plana). Probablement tarda massa estona en "passar a l'acció", i s'allarga massa un cop l'acció ha passat. O si més no, hi ha parts de la pel·lícula que es fan avorrides. Tot i així, hi ha escenes memorables a "Cassandra's dream", destacant, per sobre de totes, la conversa entre els 2 germans i el seu oncle Howard al parc, i la del crim, genial, boníssima, molt real i emocionant. Realment Woody Allen és un paio que entén molt bé la naturalesa humana, que sap que la vida no és blanca o negra, que es mou a la perfecció en el gris.

D'altra banda, les actuacions donen pes a la pel·lícula: Ewan Mcgregor i Colin Farrell ho fan realment bé, i Tom Wilkinson, com sempre, perfecte. Colin Farrel és un actor que em va sorprendre moltíssim en la seva primera peli, Tigerland, en la que estava molt bé, però que mica en mica s'ha anat acostumant a sobreactuar i a actuar en basura de films (ho dic, sobretot, per Daredevil). Però aquí ho fa molt bé.


En definitiva, està clar que no és la millor pel·lícula del Woody Allen. Tampoc la pitjor. A ratos pot ser fins i tot avorrida... A ratos passen coses que no interessen. Però tot i així, si us va agradar Match Point, aquesta també us agradarà (tot i ser millor Match Point).
Puntuació: 7
Puntuació filmaffinity: 6,7

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi em va agradar. Però és que a mi m'agrada tot el que fa Woody Allen.

Damià ha dit...

La veritat és que em va sorprendre gratament. Moltes eren les crítiques que deien que era aburrida, lenta, "insòlitament mediocre", "patètica"...però á mi particularment em va fer estar en tensió tota l'estona. De lo millor que he vist en temps...No és Match Point però s'hi apropa!

Anònim ha dit...

ui doncs jo discrepo de tots vosaltres. es cert que hi ha alguns moments de tensió ben recreats i seguint línia match point que estan bé, pero no acaba de triumfar.i si que durant força estona es aburrida aburrida. enfi es el problema d'anar a veure woody allen, especialment despres de match point i scoop, k t'esperes una molt bona peli. total,jo la qualifico de peli prescindible totalment (no insolitament mediocre ni patètica, no pas tan), a excepció de la interpretació que m'agrada i evidenment del pivón que surt.

aixo si, mr. allen sempre amb la mateixa temàtica pero que no ha acabat de quallar en aquesta peli.

Fluixa!

Anònim ha dit...

Doncs a mi em va agradar bastant. Woody Allen te la capacitat increíble d'agafar qualsevol persona del carrer i transformar-li la vida fins a uns extrems inédits (per no dir "tornar-lo boig"). Sense necessitat d'una gran acció, aconsegueix generar una tensio en l'espectador q dura una bona part de la pel·licula. El final, interessant e inesperat.
Molt recomanable.

 
anar a dalt