Twitter del bloc

dimarts, 25 de setembre del 2007

La jungla 4.0



"¿Los viejos rockeros nunca mueren?"
Qui ho anava a dir que Bruce Willis tornaria a interpretar el seu més mític personatge, John Mclane? Bé, suposo que tothom... Indiana Jones torna, Star Wars torna, Spiderman tornarà... Fer triologies i tetralogies és molt rentable pels estudis de Hollywood. Segur que el 90% de fans de les anteriors pel·lícules de "La jungla de cristal" pagaran entrada per veure "La jungla 4.0"... jo ho vaig fer... perquè arriscar-se a fer una pel·lícula nova quan ja tens un públic potencial al que no cal atraure? Un tràiler amb dos de les antigues bromes de Mclane i tothom mossega l'ham.

"La jungla 4.0" és una bona pel·lícula d'acció, molt típicia de la saga. John Mclane es troba sense saber com enmig d'una conspiració nacional, i ell és l'únic que pot evitar-la. FBI? CIA? Tots una panda d'inútils que l'únic que fan és seguir l'estela del gran Mclane. Sobre l'argument no cal dir més, perquè tots els qui hagueu vist alguna pel·lícula anterior ja sabreu de què va.

Lògicament, com no podria ser menys, la pel·lícula és espectacular, està molt ben feta, i es salva pel Mclane i les seves ocasionals perícies dialèctiques (genial totes les referències que el Mclane fa a la karateka de la nòvia del dolent). Sota el meu punt de vista però, és excessivament "fantasma". Sí, ja sé que no es pot esperar realisme en una peli de la Jungla de Cristal, però crec que en un parell d'escenes es passen de la ralla: la de l'helicòpter i la del "caza".

A més, personalment no em va agradar gens el dolent de la pel·lícula, un paio insuls que només tenia una cara: la de gos rabiós. Els dolents de la 1ª (Alan Rickman) i 3ª (Jeremy Irons) eren sens dubte molt millors actors (veure fotos per recordar). En canvi, crec que el personatge del hacker que acompanya al John és bastant encertat: típic adolescent bona persona que parla molt perquè té por de què el disparin, però sense passar-se. És a dir: parla molt, però no massa. També és graciós el personatge del "el Brujo", no?


"Los viejos rockeros nunca mueren", diuen. John Mclane no ha mort, segueix fent gràcia, manté el seu carisma. Però la fòrmula de la saga "La jungla de cristal" està bastant esgotada, en la meva opinió. Crec que seria millor no tenir que veure "La jungla 5.0", o conseguiran matar al rockero del Mclane.

  • Puntuació: 6
  • Puntuació filmaffinity: 6,6

10 comentaris:

Anònim ha dit...

per mi es una peli fidel a les anteriors.xo clar, com tot, kuan hi ha millor tecnologia i mes pasta el resultat es la jungla 4.0. si k hi ha flipades, lo del caza es massa, el pilot el porta de puta mare xo te una punteria patetica (els missils d'ara no fallen!)enfi, crec kes una vacilada de pasta i d'ordinador k flipes.

xo no em val la critica de les altres flipades, xq en TOTES les pelis jungla de cristal el tiu pot morir en mil ocasions, i sempre acaba sagnant per tot arreu i la rialleta acompanyada de broma. x cert, bravo a algunes escenes d'acció com el primer assalt al apartament del hacker, l'escena del tunel kuan els cotxes van contra direcció, entre d'altres.

a destacar diversos punts de semblança amb les altres pelis,el john sempre acaba cascadissim,sempre te pokes bales, la rialleta esmentada abans, les bromes,... i evidenment....LA MEGAPROFESSIONALITAT i entrega total al bé.

x cert, esta boneta la filla no? ai johnny johnny, com patiràs

Anònim ha dit...

"Yupi-kay-yei hijo de p...,"

¿Marcel, qué opinión tienes de para mí el mejor personaje de Bruce Willis, Joe Hallenwed, en la película "El último Boyscout", cinta con el mejor guión escrito desde Casablanca?

Anònim ha dit...

Gran john McClane, molt gran, les putes pelsi de la jungla de cristal son la poya...La millor seria la primera o la tercera, tink ganes de veuire akesta de la 4.0 el ke man dit ke tot va per internet i ke son unos flipaos....i ke el mcclane es passa de regalada,pero bueno no puk dir res fins ke no la vegi, pero amb el trailer ia et deixa anar detalls ke et donen entendre ke sa lan flipat tot lo ke an pogut i mes....

salutacions

Anònim ha dit...

Va haver-hi un moment al cine en que no sabia si cagar-me en tot o disfrutar.

Sí, s' estan carregant l' esperit de la saga amb paranoies i fantasmades més propies de "Mentiras Arriesgadas" que de La jungla de Cristal, pero que collons, m' ho estava passant la ostia de bé, aixíque res a disfrutar!!!

I per cert per ami la millor era la tercera, la química amb Sam L. Jackson era brutal.

Marchelo ha dit...

Quique, El último boy scout era una película normalilla, no entiendo a que viene tanto aprecio ;)

Veig que la batalla està entre la primera i la tercera... jo em quedo amb la primera, precisament per ser la primera, i la més mítica, sota el meu punt de vista.

Anònim ha dit...

parella Samuel L. Jackson i bruce va ser fantastica, han intentat repetir aket cop xo no comparable.

tb crec que el meu vot ha anat per la tercera xq em vaig comprar la peli en video i la vaig veure mil vegades.

Anònim ha dit...

sobre "El Ultimo Boy Scout" la història no és res de l' altre dijous, una buddy movie com moltes altres, però té unes linies de guió espectaculars, exemple:

- Has venido sólo?
- No, he venido con los putos niños cantores de Viena.

Marchelo ha dit...

M'he dedicat a recordar "el último boy scout" i la veritat és que tenia escenes bones. "Si me tocas, te mato".

Tony Scott, encara que molt criticat, ha fet pelis que no estan gens malament.

Anònim ha dit...

Mira per la próxima enquesta podries proposar quina es la millor o pitjor peli de Tony Scott.

Jo de les millors proposo Spy Game i marea Roja.

De les pitjors Domino i Fanatico

Anònim ha dit...

També 100% d'acord am el teu comentari.

Per cert, em va agradar especialment una frase q li diuen a John McClane en un moment de la peli: "Eres un reloj de cuerda en la era digital". Un bon guiño a aquesta qüestió de si el personatge està acabat o no... Suposo q la gràcia estava en demostrar després q no és així. Bon detall.

Pel q fa a Tony Scott, jo també em quedo amb Marea Roja i Spy Game, i El Fuego de la Venganza tampoc estava mal, tot i que se li anava una mica l'olla al final...

Per cert, junt amb el seu germà, Ridley Scott, han produit una miniserie que es diu The Company sobre l'espionatge a la Guerra Freda q està de puta mare. Si has vist el meu blog ja ho sabràs, jeje.

 
anar a dalt