Twitter del bloc

dimarts, 17 de juliol del 2007

Perdidos (LOST)

Ho té tot: intriga, acció, aventura, amor, terror, drama, ciència-ficció... tots
els gèneres possibles combinats a la perfecció!


La missió d'aquest comentari és ben senzilla: si encara no heu vist Perdidos, si encara no l'heu viscut, podeu deixar de llegir i posar-vos les piles, perquè us esteu perdent una experiència única!

Per mi, la millor sèrie de TV que s'ha fet mai. Ho té tot: intriga, acció, aventura, amor, terror, drama, ciència-ficció... tots els gèneres possibles combinats a la perfecció! De moment se n'han fet 3 temporades, i si no m'equivoco, encara en queden 3 més per venir.
Pels qui no l'hagueu vist mai, l'argument és el següent: els passatgers d'un avió (el mític vol 815) tenen un accident, i es queden perduts en una illa misteriosa. A partir d'aquí, passen tantes coses, que és millor no explicar-les, per tal de mantenir el factor sorpresa.

Els protagonistes de la sèrie, que en són molts (encara que els centrals en són, de moment, 3), són pràcticament tots genials (jo odiava en especial al Boone, sort que va passar a millor vida, i sento especial devoció pel Sawyer, vaya crack!): mica en mica, a mesura que avança la sèrie, els anem coneixent millor, a través d'un sistema que, almenys per a mi, és un del grans encerts de la sèrie: els flashbacks. Cada episodi conté el flashback d'un dels protagonistes, de manera que podem saber com eren abans d'arribar a la illa. Això pot arribar a cansar quan el flashback és, per exemple, sobre el primo del Boone, però quan és sobre un dels personatges principals, acostuma a ser genial.

Tècnicament no té res a envejar a les millors produccions de Hollywood. De fet, l'episodi pilot té el rècord d'ésser el més car que s'ha fet fins ara. En quant al guió, com ja veureu o ja sabeu, té mils de misteris per descobrir, cada cop més a mesura que avança la sèrie, i això és una de les coses que fa que enganxi tant, les ganes de conèixer els "perquès" del què succeix.

Hi ha qui diu que la 2a i 3a temporada perden nivell respecte la 1ª. Personalment, sóc tant Lostadicte, que no veig aquesta baixada per enlloc. Tinc "mono" de Lost, i espero amb ganes la 4ª temporada. És veritat que potser pot arribar a cansar les inventades que tant sovint es treuen de la màniga els guionistes, però jo crec que el més important és deixar-se endur pel joc, sense pensar en lo idiota que és creure-t'ho tot.

En definitiva, una sèrie boníssima, que passarà a la història!

Per cert, pels fans de Lost, us recomano moltíssim seguir la sèrie a través de la pàgina web del Martí: http://martiaragones.zoomblog.com El Martí s'ho curra molt, perquè comenta cada capítol desde el moment en què el fan als EUA. Se'l pot considerar tot un expert en la matèria.

Puntuació: 10 Puntuació filmaffinity: 8,1

8 comentaris:

Odalric ha dit...

Hola Marchelo,
veig que ja t'has posat el FeedBurner. Si tens cap altre problema no dubtis en consultar-ho.
No hauria de recolzar l'aparell estalinista del país, però sóc un bonàs...

Sobre LOST, comparteixo (i començo a preocupar-me) amb tu que és una grandíssima sèrie, tot i que jo crec que hi ha molta diferència entre les diferents temporades.
La primera és una obra mestre tota ella.

El problema és la gran quantitat d'enigmes que obren alhora i que no acaben de tancar mai... això pot desesperar i despistar.

Crec que tot plegat ha influït massa els canvis de guionistes.

Personalment però, crec The West Wing és LA millor sèrie...

Aquest és un enllaç interessant, amb bloc i foro.

Aquí pots descobrir cert enigmes... :)

Anònim ha dit...

Sobre Lost:

Es evident que la millor temporada ha estat la primera, i que com molt bé diu l' Odal el seu principal problema es que fins ara ha obert massa incògnites i no en tanca quasi cap. Per això crec queés un encert que hagin decidit fer 3 temporades "express", de 16 capítols cada una per anar a sac i anar tancant temes.

Personatges favorits:
1- Sawyer, el putu amu.
2- Hurley, entranyable.
3- John Locke, misteriòs i contundent.

Personatges que aborreixo:
En realitat només un, el prta Jack, típic paradigma de senyor perfecte, odiòs.

Millor sèrie de la història: A dos metros bajo tierra.

Sèries recomanades:
Dexter.
The IT Crowd

Marchelo ha dit...

Oda: és bo veure que fins i tot els enemics ideològics poden coincidir amb gustos cinèfils... les pel·lícules que poses com a bones en el teu perfil són genials. Tot i així, coincidir en Lost és fàcil, perquè és genial.

Eleva: per a mi el millor també és el Sawyer, i el Hurley és també molt bo. El Locke em fot dels nervis, és un tio que no saps per on agafar-lo...al principi m'encantava, però ara ja no tant! El Said és també un crack...en quant al Jack...mica en mica s'ha vist que no és tan perfecte, i tot i que és cert que és un pèl repelent, també està entre els meus preferits!

Anònim ha dit...

Osti... la veritat és que no tinc paraules respecte a la part final del comentari. Jo simplement faig una funció de servei a tots els seguidors de LOST que esperem setmana a setmana per descarregar-nos el capítol i q després ens morim de ganes de comentar-lo amb la resta.

Gràcies per la citació, Marcel.

Pel q fa a la sèrie... què dir... Repto a que vingui algú i em digui que ja havia vist algo igual abans. Impossible.

Jordi Coll ha dit...

Que gran Lost!! Igual que l'Odalric penso que The West Wing és millor, però Lost també m'encanta. Espero que a la quarta temporada comencin a resoldre misteris perquè hi ha moments que arriba a posar una mica nerviós tants enigmes. El Sawyer, com no, és el meu personatge preferit i el Ben també m'agrada. El que m'agrada de la tercera temporada és que hi ha més escenes disteses i que fan riure una mica, com quan juguen a ping-pong, troben el cotxe o el Sawyer busca vots. Fins llavors només hi havia hagut el golf. Podries fer una enquesta sobre els personatges preferits de Lost. Vagi bé!

Marchelo ha dit...

Jordi, totalment d'acord. De fet, m'havia deixat el Ben...és el putu amo, i l'actor que l'interpreta ho fa genial!

La setmana que ve l'enquesta serà sobre el personatge preferit de Lost!

Anònim ha dit...

Una altre enquesta podria ser sobre la millro serie de TV
aqui van unes propostes

West wing
Six feet under
Lost
House

i ja més classiques

L' escurçò negre
els joves
Amunt i Avall
Jo, Claudi

en fi hi han tantes....

Anònim ha dit...

Osita puta per aki e vist ke els joves es una serie bona...mmm jdr ke dolenta ke es me cagon deu i l'inventor. Un dia amb un amik em vaig proposar veure un capitol dakesta serie per vuere si ens agradava, abans ens aviem pres uns comprimits de maria inhalats per aixi riure mes faicilemnt, pero en tot el capitol no em vaig riure ni un cop, era tan absurd, bromes tan facils i simples... en fi kada cop ke sento aixo de "the young ones" ho haig de dir l'incomodo ke em sento xD

Records

 
anar a dalt