Twitter del bloc

diumenge, 1 de juliol del 2007

Apocalypto



"Apocalypto" és una excel·lent pel·lícula d'acció-aventura, de ritme
trepidant, impecablement rodada


El comentari d'Apocalypto arriba tard per ser etiquetat com "cine d'ara", perquè ja no està als cines, però com jo l'acabo de veure en DVD, crec que val la pena recomanar-la.

"Apocalypto" és la darrera pel·lícula de Mel Gibson, polèmic director i en la majoria de pel·lícules lamentable actor. El film està ambientat en la civilització maia: un paio, que direm X perquè no recordo el seu nom (diria que es feia dir "El Gran Jaguar"), les passa canutes per aconseguir salvar a la seva dona i fills (resumint moltíssim).



La primera hora de la pel·lícula és bastant pausada, i ens ensenya, quasi de forma documental i amb una ambientació extraordinària, com vivien les tribus maies. A més, ens mostra els vincles existents en la pacífica població que serà atacada. A partir de quan es produeix el primer atac, tot cambia: el ritme s'accelera fins el final, progressivament, obligan-te a no apartar els ulls de la pantalla.

"Apocalypto" és una excel·lent pel·lícula d'acció-aventura, de ritme trepidant, impecablement rodada, i d'un realisme que espanta. En el seu moment se li va criticar l'excessiva violència de moltes escenes. És veritat que és un film molt violent, però ho és menys que d'altres, i en tot cas, l'ús de la sang i el fetge sempre està més que justificat. Personalment crec que aquest hiperrealisme ajuda a sentir l'escapada de "X" com pròpia, i a patir fins al final juntament amb el protagonista.

És impressionant com es van currar l'ambientació, els maquillatges, pearcings, taparrabus etc.. gràcies a això, l'immersió en la pel·lícula és total.

Sincerament, no li trobo defectes a destacar: "Apocalypto" és espectacle pur, i com a tal, compleix 100% amb la seva missió. Probablement no et faci reflexionar sobre gaires temes trascendentals, però tampoc ho pretèn. Això sí, a mi el final em va sobrar moltíssim, em va semblar molt forçat (em refereixo a l'arribada dels nouvinguts).

Puntuació: 8
Puntuació filmaffinity: 7,2

4 comentaris:

Anònim ha dit...

a mi el k mes em va agradar es l'ambientació kuan arriben a la gran ciutat, xq realment mai haviem vist aixi de realista com podria ser la civilitzacio maya, i kuan vaig anar a mexic i guatemala realment nom podia ambientar molt en com seria la vida, mes k lo k podia haver vist en la peli del gerard depardieu de 1492 i els capitols de erase una vez el hombre.pos aixo, moment ciutat es el k mes em va molar.de gore res de res,xq en cap moment es veu explicit, simplement k ho insinua molt be i el nostre cap fa la resta.tema accio mola molt xo el fet k es centri nomes en un tiu doncs potser keda com si tota la civilitzacio maya es centri en un cas concret,avere k esta be eh pero buenu mauria agradat algu mes gros. x cert, apunts:genial el jefe malo, el fill de la cueta al davant, i el final de tot (molt previsible nomes kuan trepitgen platja xo buenu sta ben arrodonit). per contra del que pensa el marcel,x mi el final es fantastic i arrodoneix tota la peli d'una manera genial.

Anònim ha dit...

100% d'acord amb el teu comentari. Una peli absolutament trepidant i extraordinariament ben feta. Primer et permet conèixer quasi de forma íntima els protagonistes, després aprofita el "trasllat" per ensenyar-te tota la civilització en el seu esplendor i finalment et posa el cor a mil durant ben bé els últims 3/4 d'hora de peli. Personatges perfectament caracteritzats i un ritme que va creixent sense parar al llarg de tota la peli. En fi, una experiència inigualable i espectacular.

Pel que fa al final, potser coincideixo més amb l'Edu. Tanca perfectament l'acció i et fa adonar de com els fets q passarien a partir de llavors, farien canviar completament tot el q acabes de veure. En altres paraules: el final de la peli equival al final d'aquesta civilització.

La veritat és q és un dels DVD q em tempta ara mateix... jeje.

Roger T. ha dit...

Molt bona com a espectacle. Al final pots acabar agafant mania als maies, per ser tant malparits, però al cap i a la fi, se suposa que els que vivien en poblats enmig de la selva també eren maies, no??

Marchelo ha dit...

Martí i Edu, pel que fa al final, a mi, pensant-ho bé, m'agrada com a representació del final de la civilització. Però com a manera de tallar la persecució, ho vaig trobar lamentable. 1 hora de tensió brutal no es pot acabar d'una forma tan fàcil.

 
anar a dalt