Twitter del bloc

dissabte, 19 de maig del 2007

Traffic, la miniserie

"Traffic, la miniserie" és una sèrie de 250 minuts de duració, realitzada pels creadors de "24", i basada en la pel·lícula de Steven Stoderbergh amb el mateix nom. Realment em sorprèn molt que hagi passat desaparcebuda, perquè és una "minisèrie" de gran qualitat. En el meu cas, vaig trobar "Traffic, la miniserie" per casualitat en una de les meves visites semanals al FNAC, i ha resultat ser una compra encertadíssima.

Tot i ser un producte destinat únicament per la televisió i per la venta en DVD, la Universal s'ho ha currat, i molt. Tècnicament "Traffic, la miniserie" és impecable, tant o més que moltes altres pelis americanes, i molt més que la majoria dels films que venen d'altres continents. A més, el guió està molt elaborat: la trama es situa a Seattle i a Afganistan, i hi ha 4 històries que mica en mica es van creuant, totes elles relacionades amb el món del tràfic: d'armes, de drogues, de persones...La banda sonora és molt adequada també, destacant moments que recorden una mica l'estil de Gladiator o El Fuego de la Venganza, entre d'altres.

Les actuacions són perfectes: els actors no són coneguts "de nom", però de ben segur que us sonen, perquè són els típics secundaris americans, que als EUA n'hi ha a patades. A més, en certa manera, el fet que els protagonistes no siguin de "1a línia" fa més verosímil la història.

Com a referències, jo l'he trobat com una barreja entre "24" i "The Unit", tot i que molt millor que aquesta última. Personalment m'ha sorprès tant com ho va fer en el seu moment "Hermanos de sangre", sèrie que vaig conèixer gràcies a les cintes de video de l'Edu, i que com aquest, és un producte de gran qualitat.

No sé si estareu d'acord amb mi (atenció que ara ve un comentari impopular, sobretot pel "Lenin", que és un declarat i convençut anti-americà!), però no hi ha ningú com els americans a l'hora de fer sèries (i probablement, també cine): Friends, Scrubs, Padre de Familia, Prison Break, Perdidos, 24, i un llarg etcètera...

En fi, que si se li ha de posar algún "però" a "Traffic, la miniserie", és que sigui tan curta! Quan s'acaba penses: i perquè ha de ser una minisèrie? No podria ser una sèrie? Però probablement, si s'hagués allargat el resultat hagués estat molt diferent...si millor o pitjor, no ho sabrem!

Els freakis de sèries americanes (eh Edu?) ja tardeu en veure-la!

Puntuació: 8,5

8 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ha de dir i enkara ke em faci mal que els yankees son els millors en el tema de cinema, series, etc... M'estik baixant akesta miniserie traffic aviam ke tal. Per cert per els qui no han vist "hermanos de sangre" la recomano moltíssim.

P.D: una proposta que volia fer, es que en el blog podries posar un apartat on la gent com jo (:D) pugui recomanar pelis, series,etc.... Crec que el Guillem ja te la va ensneyar pero qui no l'haig vist ke miri: FUll Metal Alchemist

Salutacions
Fins la victoria

Anònim ha dit...

ei lenin! com va tot? Vaig veure l'altre dia sortint del economat, sí home, quan pujaves al Niva. Al darrera teu anaven uns agents del KGB fumant uns puros habanos en un cotxe oficial.
Vas pujar a casa teva, al bloc B-55 de les afores de Petrograd i vas adonar-te que no funcionaba la calefacció: s'havien gastat els diners en armament nuclear.
I et vas ficar a pensar en el teu cosí, del qui no sabies res perqué feia més de 5 anys que l'havien deportat a Sibèria. Però clar, va ser un judici just, et deia la teva dona, la que encara creia en el sistema. Tant que hi creia, que va denunciar a la seva germana per llegir a un tal Orwell, que volia destruir la gloriosa revolució!Ara ja no podria pervertir la URSS, li havien donat el seu merescut.
Doncs bé, FINS LA VICTORIA I VISCA LA REVOLUCIÓ!

Marchelo ha dit...

No sé qui ha contestat al Lenin, però m'ha molat el comentari, es graciós, més irònic impossible!

Lenin: ni m'imagino el mal que et deu fer reconèixer que els yankees són els millors, aprecio el teu gran esforç de sinceritat!

Anònim ha dit...

La serie demostra que en series son els mes profesionals .imagineu el mateix fet a tv3, telemadrid (no horror ! )etc ?.La cadena fox demostra igual que en la alemanya NAZI (recordar goering ! )que "EL PODER" sempra fa el mateix. La serie si es te clar qui "son" esta be.

Anònim ha dit...

AJJAAJJAAJ ke bo el comentari de l'anonim, mai ningú l'havia clavat, això si els agents de la KGB no fumaben puros habanos, s'estaben fumant un 4 papers de Maria, cortesia del govern de la revolució :D, per la seva gran feina de seguretat de l'estat ke fan

Salutacions, camrada

Anònim ha dit...

Doncs jo no he trobat un ekivalent amb cap altre serie.realment te una estructura i una historia identica a la peli traffic(tot i k els personatges -actors-, el dramatisme trobo força inferior, cla k es una serie no ho oblidem)

a mi m'ha agrafat indubtablement,enganxa molt (tot i k de bon ppi ni de conya pensava k el crack fos un venut, per cert tampoc mu imaginava del colega ros)

aixo si,un cop acabada la peli,no heu pensat k ia moltes coses rares en el desenllaç?realment l'enigma dels del vaixell enfonsat nous sembla com rebuscat?i lo del virus?tanta ostia i en el fons no hauria passat res.enfi rarot.

sim surten mes coses ja les comentare a posteriori

Marchelo ha dit...

Edu: a mi tampoc em va deixar gaire content com acaba... de fet, no em va agradar que s'acabés, podria ser una sèrie més llarga perfectament. Tot i així, veig que t'ha agradat... no vas trobar molt bona ambientació Afganistan?

Anònim ha dit...

mmm buenu esta genial les muntanyes i tal pero lo que es dins de les zones urbanes normalillu.i en algunes escenes on havia trossets d'edificis u veia bastant carton piedra.

jo al final em vaig kedar amb ganes de mes episodis.de fet trobaria genial histories mes curtes pero mes episodis (xq de fet u vax veure casi tot seguit)

tot i que buenu fer episodis amb tantes histories paraleles es xungu k flipes.

 
anar a dalt