Twitter del bloc

dissabte, 19 de maig del 2007

El camino a casa

"El camino a casa" és una peli dirigida per Zhang Yimou, famós actualment per "Hero", "La casa de las dagas voladoras" i "La maldición de la flor dorada". Si bé aquestes tres últimes són relats èpics, d'estètiques lluites voladores, "El camino a casa" destaca per la seva sencillesa, el seu minimalisme i la seva sensibilitat.

El film ens explica, sense filigranes argumentals, la història d'amor entre una noia de poble i un professor de ciutat que ve al poble a donar classes als nens de la zona. El fill nascut d'aquesta relació recorda aquesta història d'amor, quan retorna al poble per a enterrar al seu pare difunt.
Les bellesa de cada un dels fotogrames de la peli és impressionant, i la banda sonora és molt bona, encara que potser es repeteix massa el tema principal. Tan la noia del poble com el professor són personatges purs, i en aquest sentit em recorda molt "Dersu Uzala", que ja vaig comentar fa un temps.
Com succeeix en moltes ocasions amb el cine asiàtic, es podria dir que el ritme de la peli és lent, o que si més no, no és tan "ràpid" com en el cine americà. Passen molt poques coses durant els 90 minuts que dura, però tot i així el director aconsegueix desprendre una gran sensibilitat en tot moment. I és que el fet que "no passi res" en una peli no ha de ser sempre un motiu de crítica. En les pel·lícules de Michael Bay no hi ha ni un segon per descansar, i tot i així, la majoria són lamentables (per a mi "La Roca" és mítica). A mi, personalment, el final em va commoure molt.
Resumint, una pel·lícula molt bona, si no obra mestra. Si us va el "rollo asiàtic", i no us importa que una peli sigui "lenta" i que "no passi res", segur que la trobareu boníssima.
Puntuació: 9
Puntuació filmaffinity: 8

1 comentari:

Anònim ha dit...

No vas a ver zodiac?

 
anar a dalt