Twitter del bloc

dimarts, 8 de maig del 2007

El búfalo de la noche - Guillermo Arriaga

Aquest va ser el regal que vaig rebre per Sant Jordi, i la veritat és que ha resultat ser un molt bon regal. "El búfalo de la noche" és un llibre de Guillermo Arriaga (foto), guionista de "Amores perros", "21 gramos", "Babel" i "Los tres entierros de Melquiades Estrada". Com els guions que escriu, el llibre ens endinsa magistralment en les tragèdies humanes. Si us agraden les pel·lícules escrites per Arriaga, segur que us agradarà aquest llibre.

L'argument gira entorn al triangle amorós format per Gregorio, Manuel i Tania. El primer, un noi molt perturbat, es suicida (no us estic explicant res que no digui el resum de la contraportada), i el llibre tracta de com afronten aquesta pèrdua el seu millor amic i la seva nòvia. Per molt que intenten borrar el record que Gregorio ha deixat en les seves vides, no ho aconsegueixen.

L'estil narratiu és directe, poc descriptiu, i hi ha molts diàlegs, amb la peculiaritat que ens trobem amb moltes expressions mexicanes, que al principi sorprenen.

Com a curiositat, s'ha estrenat fa poc al Festival de Sundance la versió cinematogràfica d'aquest llibre, protagonitzada per Diego Luna, i no ha tingut gaires bones crítiques. El llibre, això sí, val la pena.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La peli ni idea.... pero el Betis cojonudo!!!

Anònim ha dit...

he trobat aquest blog pel camí...
i m'ha agradat
només una coseta: la primera de les frases mítiques (esto no es vietnam, en los bolos hay reglas), no ho diu el Nota, ho diu el seu fabulós col·lega, motor innegable de la pel·lícula, Walter Sobchak (John Goodman).

Hippie Circe ha dit...

jo només vull dir, Marchelo, que estic molt d'acord amb la selecció bibliogràfica de la setmana, m'entusiasma Siddharta, és un llibre preciós, molt tendre i mooolt interessant! Filosofia pura en estat de conte! Art!

Anònim ha dit...

bona pelicula...
si be es cert que les 2 primeres son molt millors, crec que, aconsegueix manetnir-nos en la pelicula, tot i que el nivell sigui inferior.

ara be, cal una quarta entrega veient com ha baixat el nivell?

he dit,manu

 
anar a dalt