Twitter del bloc

dissabte, 14 d’abril del 2007

300



MADNESS? THIS IS SPARTA! Espectacle grandiós, "300" és la nova peli basada en un còmic de Frank Miller (com ho era també Sin City), dirigida per Zack Snyder i protagonitzada per uns actors la majoria bastant desconeguts. És una pel·lícula molt i molt espectacular, amb unes imatges i una estètica que, tot i la seva violència, són extremadament poètiques.

"300" narra la batalla de Termopilas, en la qual 300 soldats espartans es van enfrontar a tot un senyor exèrcit persa. El final és conegut per tothom, però tot i així el director aconsegueix mantenir durant tota la pel·lícula un ritme trepidant, que enganxa desde el primer moment, i que fa que les quasi 2 hores de duració de la peli passin volant.

En la meva opinió, tot i que no he llegit el còmic "300" de Frank Miller, crec que la influència de l'autor es fa notar, no només en l'estil visual de la peli, que pretèn emular el del còmic, sinó també en el guió, ja que hi ha una constant veu en off que relata el què succeix, i que és molt típica en el còmic de Sin City. No obstant, crec que l'adaptació de "300" és més bona que la de "Sin City", que potser té massa poc ritme per ser una pel·lícula (tot i així "Sin City" també em va agradar).

De 300 destacaria sobretot la diversió que ofereix, l'espectacularitat i bellesa de totes les seves imatges, la banda sonora, que és boníssima (hi ha moments molt videocliperos), i el personatge de "Leónidas", molt carismàtic, i que et fa creure fins i tot en què la Ley Espartana de no rendir-se mai té sentit...L'actor Gerald Butler trobo que ho fa molt bé en el paper de Leónidas, i m'imagino que gràcies a aquesta peli es farà més famós. Personalment vaig veure "300" doblada, i ara que he tornat a veure el trailer en anglès, crec que és un error, perquè la veu de Leónidas en V.O. val molt la pena!

En quant a la violència del film, és cert que n'hi ha molta i constant, però almenys per mi la forma de tractar-la com si fos un còmic fa que es faci molt soportable, així que jo no deixaria de veure "300" només per la seva violència. En definitiva, diversió en estat pur molt recomanable!

Puntuació: 8

Puntuació filmaffinity: 7,7

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Un peliculón.Alguns comentaris:havent vist tots els trailers amb totes les imatges k podien sembla com fora de context estava una mica espantat k no fos una peli excessivament amb coses fora de context (com la figura del nen,els bixus,la tia fumada fent akells moviments,musica a tot drap canyera etc) i k fessin de la peli una peli show o espectacle i punt. Doncs tot al contrari, la musica aparex xo amb la mesura justa, i les imatges vistes als trailers estan situades als llocs k li corresponen.o sigui si k es una peli treta d'un comic, ho fan de manera k no es noti a saco com seria sin city per exemple.
Un cop estas veient la peli veus tot d'elements k realment la doten d'argument i introdueixen elements com l'existencia de reforços grecs k si mes no donen una mica mes de realisme. tambe genial k no nomes es centrin en el camp de batalla sino en la historia dels espartans, el seu rei, la ciutat d'esparta,etc. k fa ket situis...
Això sí,s'ha de veure en V.O. De fet la veu de leónidas es tan espectacular k l'adrenalina k genera kuan s'emociona es brutale.
I tot i k tiraven els nens pel barranc i els maltractaven,com mola la puta llei espartana.
I puta peli k passa volant, com molen totes les etapes, kuan leónidas es troba amb el llop de jove...fua me la baixare per internet per recordar moments èpics

Anònim ha dit...

Pel k fa a les escenes bèlikes, buenu un espectacle d'imatges, encertat k surtin relentitzades per evitar liamenta i desapreciació de escenes (com passa en troya).

Total, una peli completissima k nos deixa res. per criticar kelcom, potser el marketing excessiu k se na fet k feia k l'espectador esperes frases mitikes i sem dibuixava un somriure kuan la frase s'acostava.enfi pero esta clar k aket marketing als productors perfect xq han fet ingresos mes grans èvá.

el santo job ha dit...

la fui a ver ayer mismo
y me moló un huevo
el trailer da una sensación totalmente equivocada de la peli.
Aunque en algunos momentos el rollo de fotografía me recordaba a Gladiator (trigo por todas partes). Lo bueno es que las escenas de lucha no son a cscoporro, sino que están ralentizadas para que se pueda apreciar los golpes.
Un peliculón de guerra, para reirse con las palomitas

Anònim ha dit...

Poesia visual. Així definiria jo a "300", una pel·lícula d'escas argument, però que krek ke tota persona ke va aveure akesta peli no es per veure una peli amb una grna trama, simplement vas a veure un espectacle. Puc dir que es una peli que t'atrau desde el primer minut i ke et va inkietant esperant la gran batalla. Una batalla que es desenvolupa m0lt be (tot i ke jo pensaba en un principi ke seria mes a sak, m'explik0: empesnaba ke la batalla seria 300 contra un milio pero u fan de manera ke vagin benoin en grups i no tots de cop, com jo em pensaba ke seria) tot i així de laltre manera tmb magradat.
Per posar aigua el vi en akest film haig de dir ke krek ke sen fa massa abus de les escenes relantitzades

Anònim ha dit...

Una peli que ? Lenin : aquesta si i Al gore no ? s'és proyanki si t'agrada la peli i antiyanki si no t'agrada ?.Segur que critiques al ayuntament perque els carrers estan bruts i tens un gos que fa "caca" al carrer...Com diu Rilke : oh rosa contradiccion pura de tantos petalos. 300 : sang i fetge, els perses semblan iraquiants i els espartans de EEUU ! malgrat tot el heroisme "VENDE". A mi em va agradar.Pero SE que es propaganda pro guerra de Irak.

Anònim ha dit...

aviam en cap moment he dit quee la peli d'Al Gore no m'agradi només vaig dir ke s'em feia una mica reiterativa, i que treient un tema politic en un pelicula sobre el canvi climatic ho vaig trobat molt poc apropiat i més parlant del tema que van parlar que et fa denotar el tipu de gent que són....La peli de 300 es una peli per passar la tarda que texplika una historia de 300 matats. Segurament si que el rerefons daquesta pelicula es de propaganda de la guerra de irak. Tan debo els espartans fossin els yankees tan debo.

 
anar a dalt