Twitter del bloc

diumenge, 25 de març del 2007

Una verdad incómoda

No m'extendré en el comentari d'aquesta pel·lícula, perquè sóc de lletres, i si intento explicar algo de lo científic que vaig entendre, segur que tiro pel terra uns quants principis físics d'aquells que ens van ensenyar de petits. Si no heu vist "Una verdad incómoda" us recomano de veritat que la veieu.
Personalment m'és igual si, com es diu, l'Al Gore té una casa on gasta energia "per un tubu". Sigui veritat o no, crec que el què està fent té molt de mèrit. Encara que es forri en cada conferència que fa. Tal i com ell diu, va ser durant molt de temps el futur president dels EUA. Per tant, està clar que no viurà en una barraca. És un tio amb poder. I està clar també que estava forrat abans de fer les conferències, ho segueix estant ara, i ho seguirà estant en el futur. No sé què pensareu els qui hageu vist "Una verdad incómoda", però jo no entenc com el Bush va ser president per davant d'Al Gore. Però això és un altre tema.

"Una verdad incómoda" és un documental molt ben fet, atractiu, amb un llenguatge planer, lo qual és d'agraïr, perquè si es perdés amb tecnicismes científics el missatge que vol transmetre no arribaria a tanta gent. Tot i el tema que tracta, es podria dir que és fins i tot un documental entretingut. Personalment vaig acabar amb un mal rollo important després d'haver vist la pel·lícula, lo qual és bona senyal. Per molts Xaviers Salas Marti que neguin l'existència del calentament global, el tema és serio. I lo pitjor és que ens n'adonarem de veritat quan la Península Ibèrica es converteixi en un desert, i haguem d'emigrar al Pol Nord amb els esquimals.


Puntuació: 9

10 comentaris:

Anònim ha dit...

aviam la peli esta be, ben estructurada i dirigida pero per el meu gust potser es fa una mika reiterativa.
Per mi Al gore no es mereix el meu respecte, ho ha fet tot a la seva vida, a robat els diners ke tenia ke robar a destruit el ke abia de destruir i ara kom ke ja es grna i no sap ke fer vol intentar netejar el seu nom fent un documental d'aquest tipus. A qui vol enganyar? es un yankee i ja està, per culpa d'ells (principalemt) el mon esta aixi i l'efecte hivernacle l'han produit ells, simplement crec ke ara es vol netejar el seu nom abans de palmarla. Vaya cara que té

Anònim ha dit...

Un personatge carismàtic, preparat i ben documentat, suportat d'una bona animació i una gran banda sonora, donen la fórmula perfecte per a un bon documental.

Fent referència a lanònim: has deixat unes quantes perles en el teu escrit, i ara, desvianme un pèl de la funcio principal del blog intentaré deixar clars alguns punts.

El primer inconveient que li trobo al teu comentari és la manca dalgun raonament sòlid que el sustenti. Ha robat quins diners? Com suposo que sabràs, l'ex candidat a les eleccions per a la presidència no ha tingut mai problemes econòmics. Quina necessitat te ell de donar conferencies per tot el món? A qui vol enganyar de què?del canvi climàtic? Donat el cas hipotètic ( i segurament falç ) que ho fés per afany de netejar la seva imatge ( tenia mala imatge?)hauria de ser respectat per l'únic fet de transmetre a gran escala aquest gran problema que s'enfronta la humanitat.

Però no et preocupis, amb la teva frase mortuòria '' és un yankee i ja està'' deixes palès la teva ignorància, discriminant la totalitat d'un país. Si algú ha de tenir la consciència tranquil·la, aquesta persona és Al Gore.


Guillem.

Anònim ha dit...

Al gore no pot tenir una consciencia tranquil·la dient en el documental gràcies a nosaltres (eua) vam derrotar el comunisme. Derrotar de que? com si el comunisme fos algú dolent....ens fa veure quin tipus d'home és recolzant una ideologia politicoenconomica com es l'estimat capitalisme.

I no crec que això de l'efecte hivernacle el preocupi molt a ell, ja que jo que tinc 20 anys no em preocupa perquè simplement ho vec perdut imaginat Al gore que ho té tot i ja és gran lo que li deu importar.

JAJJAJA i Pujol deixe'm de parlar d'això que aquest no és el lloc jajajajaja

Marchelo ha dit...

Pau al món, germans!
La discussió és sens dubte interessant. Anònim, has d'entendre que els americans sempre han vist el comunisme com algo dolent, bàsicament per la guerra freda. Per tant, dins d'aquest context, s'entèn que Al Gore parlés de l'èxit de derrotar el comunisme. A mi també em va chocar el comentari, però.
Realment el comunisme és un concepte en esència molt idealista i romàntic, molt atractiu, però si veiem els resultats que ha tingut històricament, el balanç no és ni molt menys positiu. Probablement sigui perquè no s'ha aplicat correctament el model. Però la corrupció i falta de llibertat individual que ha generat (repressió de l'individu per fer valdre el col·lectiu abstracte) està fora de dubtes.
L'argument de que si tu tens 20 anys i ho veus perdut és impossible que Al Gore, que és més gran i ho té tot, li pugui importar l'efecte hivernacle no és vàlid. Estàs parlant d'algo molt subjectiu que no és extrapolable.

En la meva opinió el més interessant del blog és que pugui haver discussions entre els participants. Anònim, espero seguir veient els teus comentaris per aquí. Això sí, podries posar-te un pseudònim!! En plan Lenin o algo així :)

Anònim ha dit...

marchelo, admiro el teu post i potser haig d'admentre que manco d'arguments per criticar aquest home, però quan vaig veure que en un documental sobre l'efecte hivernacle sortia el tema comunisme vaig pensar que aquesta gent mai no cambia que fins i tot havien d'imposar el seu criteri dins d'un documental que no hi tenia res a veure. I es algú que com tu bé dius impacte perquè sembla que tu hagis de trobar fins i tot a la sopa.

El teu germa petit (guillem Pujol) que admiro i respecto molt ja li vaig fer arribar la peticio de que em digues com sabia de fer per posar un nick ja que al meu ordinador no se per a quin motiu no em deixa posar-lo. Per això encara tink el nick "d'anonim".
Et demano si us plau que li diguis a ton germà que haig de fer per posarme un nick

Moltes Gràcies
Felicitacions pel blog, segueix comentant pel·lícules :-D

Marchelo ha dit...

Gràcies anònim (Lenin), m'alegro de que t'agradi el blog.

per posar un nick simplement has de triar, a on posa "elegir una identidad" l'opció "otros", i crec que així podràs triar un nick. totalment d'acord que el comunisme no té res a veure amb el canvi climàtic.

espero seguir llegint els teus post x akí.

Anònim ha dit...

Gràcies ja funciona

Anònim ha dit...

Todos a puras velas El día 17 de abril, de 19:53 hrs a 20:00 hrs. Se
>>propone apagar todas las luces para darle un respiro al
>>PLANETA!!! (La propuesta renace desde Caracas). Si la respuesta
>>es masiva, el ahorro energético puede ser brutal. Solo 7
>>minutos, a ver que pasa. Porfa, tomen CONCIENCIA
>>del CALENTAMIENTO GLOBAL, miren nada mas el ejemplo de los osos
>>polares, los icebergs se estan derritiendo y junto con eso los
>>osos mueren cada dia y ya no porque los caze el hombre, sino
>>porque estos animales tienen la peculiaridad de aprenderse sus
>>rutas en el mar, y con los derretimientos se pierden y se mueren
>>ahogados! Si, ya se que estaremos 7 minutos a oscuras con cara
>>de tontos, pero aprovecha para hacer un paro, un stop al
>>stress Recordemos que internet tiene mucha fuerza y podemos
>>hacer algo grande.
>>Y pasa la noticia! POR FAVOR No reenvíes este mensaje, COPIA Y
>>PEGUA EL TEXTO EN UN MENSAJE NUEVO para no crear listas de
>>usuarios para correo basura, solo se tardarán unos segundos
>>más.... GRACIAS... NO LO OLVIDEN

Anònim ha dit...

Varies coses a comentar de la peli: lo que realment està bé son les dades objectives que dóna Mr.Gore,k d'akest tema en sap un ratu xq porta la tira de temps donant voltes al assumpte.Aclarit això,la peli en si es molt fluixa.encara k sigui un documental,t'ha d'enganxar un xic,i amb el format k dóna uffff...
També crec k potser entra molt en la seva vida privada,lo del fill,la seva germana...enfi no se.
Pero buenu lo k mes interessa,es kes un format de peli perfecte per la societat americana,parla molt de les seves estadístikes,el seu país,els seus rius,etc. PERO ES LO K INTERESSA!SON ELS MES GUARRUS I ELS K NO APOSTEN PER FRENAR CANVI CLIMATIC.
Total,ideal com a "30 minuts",pero com a peli "documental"...mmm...no

Celtic_Fox ha dit...

Estimados contrincantes y/o amigos ecosocialistas!!!

¿Qué os parece si vemos otro punto de vista? Os recomiendo
http://www.msnbc.msn.com/id/17997788/site/newsweek

Este pequeño Michael Moore ecologista requiere alguna visión que contraste la "verdad" del "Politburo" que os habéis formado e impuesto.

 
anar a dalt