El último Rey de Escocia
M'esperava més d'aquesta pel·lícula.
"El último Rey de Escocia" narra la història d'un metge escocès (James McAvoy) que, per atzar, acaba fent de metge personal del dictador Idi Amin (Forest Whitaker) a Uganda. Mica en mica, la relació es va fent més estreta, fins al punt que el metge escocès es converteix en conseller personal del dictador. Si bé al principi l'ugandès mostra el seu caràcter més afable, poc a poc es deixa veure el monstre que porta dins.
"El último Rey de Escocia" narra la història d'un metge escocès (James McAvoy) que, per atzar, acaba fent de metge personal del dictador Idi Amin (Forest Whitaker) a Uganda. Mica en mica, la relació es va fent més estreta, fins al punt que el metge escocès es converteix en conseller personal del dictador. Si bé al principi l'ugandès mostra el seu caràcter més afable, poc a poc es deixa veure el monstre que porta dins.
El millor d'aquesta pel·lícula, i el que la fa diferent de qualsevol altre thriller, és l'actuació del Forest Whitaker. És realment impressionant com en qüestió de segons passa del més ampli somriure a la cara més amenaçant. En certa manera, l'actuació del guanyador de l'Òscar a millor actor potser fa que valgui la pena veure "El último Rey de Escocia".
No obstant això, em va decepcionar el fet que no s'aprofiti que es fa una peli sobre un dictador, per aprofundir més en els actes que va realitzar d'una forma més global, totes les seves matances, i es centri únicament en la relació amb el metge i el seu àmbit més proper. En aquest sentit, almenys per a mi, "El último Rey de Escocia" no té re a veure amb "Diamante de Sangre", "Hotel Rwanda" o "El Jardinero Fiel".
Tinc la sensació que el retrat que es fa d'Amin és del d'un gàngster, el d'un psicòpata, com podria ser el mafiós que interpreta Jack Nicholson a "Infiltrados" o el carnicer del Daniel Day Lewis a "Gangs of New York", per posar 2 exemples. Aterrador, sí. Però m'hagués agradat més veure un Hitler africà. Tot i ser una pel·lícula "basada en hechos reales", l'únic que vaig aprendre de la història d'aquest dictador és el que vaig llegir en el text final de rigor. I que era bipolar.
A més, i ja em comentareu què en penseu els qui l'hagueu vist, hi ha 2 escenes en concret que són realment repugnants, que em van deixar amb un mal rollo important. Les vaig trobar gratuïtes. Probablement si no fos per aquestes 2 escenes m'hagués agradat més la peli.
Com a conclusió diria que trobo que "El último Rey de Escocia" és una bona pel·lícula, però que per al seva temàtica, podria donar molt més. És un thriller ben fet, però que si no fos pel Forest Whitaker, hagués passat pels cines sense pena ni glòria.
Puntuació: 6.5
Mitjana www.filmaffinity.com: 7
La crítica ha dit:
"Es al mismo tiempo un apasionante examen de una época horrible y un adrenalítico thriller lleno de irónico humor (...) Puntuación: **** (sobre 5)." (Liz Beardsworth: Empire)
"Espléndido trabajo del habitual documentalista Kevin MacDonald, (...) portentosa interpretación de Forest Whitaker (...) capaz de pasar de bufón a ogro, de lo grotesco a lo trágico, con un único gesto." (Javier Ocaña: Diario El País)
"Un filme impactante, sudoroso, apocalíptico y, vaya, forestwhitakero. (...) Puntuación: *** (sobre 5)." (Javier Cortijo: Diario ABC)
2 comentaris:
coge un pelele del capitalismo disfrazalo de psicopatatambienasesinoviolador y encontraras los falsos motivos que permiten a los verdaderos masacradores de africa : NOSOTROS, seguir chupando nuestro confort cotidiano.
Vaja, vaja, vaja, el Sr. Marcel ha evaluat una peli per sota de filmaffinity!Kelcom no rutlla!jejeje. Per mi es una molt bona peli, principalment una genial actuació. Jo ja li vaig dir al marcel k l’anés a veure en V.O., pero no em va fer cas. Es com veure Scarface en castellà, justet, xq no reconeixes l’actuació, enfi. Com es diu en la critica, tot i k no hi ha escenes del k Amin va fer, sí que queda clar que les feia amb el tiu k li ensenya les fotos, rumors, comentaris, enfi, que li dona intriga del k esta passant, sobretot per part del metge, k acollona, i acollona a l’espectador. Ensenya l’altra cara de les dictadures, i es propiament coneixer la persona dels dictadors en si i el seu entorn. No se n’han fet masses pero un exemple, guardant les distancies, “el hundimiento”. Una altra visió d’akestes atrocitats k en aket cas evita ensenyar masses negres suats amb ulleres de sol, mocadors i alcohol disparant amb la kalashnikov (com seria en cas de diamante de sangre, black hawk down, el sr de la guerra)
També em mola la barreja de peli fets reals-drama-tensió-acció k enganxa de ppi a fi.
Molt encertada l’ambientació, el color taronjós que te la camara, sembla k tot té un color vermellós-grogós k ambienta molt.
Ara mateix no em ve res al cap, només elogis, els defectes potser venen mes endavant, en akest cas ja ho comentari al super marcelus blog.
Publica un comentari a l'entrada