Twitter del bloc

divendres, 9 de març del 2007

Diamante de sangre



Diamante de Sangre (The Blood Diamond) és una bona pel·lícula comercial, que combina amb gran encert elements del cine d'acció, aventures, drama i fins i tot romàntic.

És d'aquestes pelis que no enganyen, que ofereixen el que t'esperes d'elles. Està molt ben feta, és entretinguda, i tot i la seva comercialitat, també serveix per mostrar els horrors dels conflictes que hi ha a l'Àfrica (en aquest cas a Sierra Leona) i com els afecta l'actuació dels paisos de l'anomenat primer món. Concretament, a Diamante de Sangre es mostra l'explotació, per part de les grans empreses, de les mines de diamants, amb tot el què això comporta. També toca el tema dels "nens soldats", amb imatges que impacten però sense excedir-se, per no ferir sensibilitats.

Pel què fa a les actuacions, són molts bones les del Di Caprio (tot i que a mi em va agradar més la seva actuació a Infiltrados) i la del Hounsou, però trobo que al personatge de la Jennifer Connelly se li podria haver tret més suc, sembla que estigui pululant per allà perquè tocava incorporar una mica d'amor entre tanta violència.

Si us van agradar pelis com Hotel Ruanda o El Jardinero Fiel (encara que probablement aquesta última no se assembli gaire, no és tan comercial), Diamante de Sangre és molt recomanable.

Ara, pels qui la hagueu vist, no sé si coincidireu amb mi en què sobren els últims 10 minuts, en què la pel·lícula es converteix en una espècie de George de la jungla (la part en què l'estimat George va a la ciutat) o Cocodrilo Dundee en Los Ángeles.
Puntuació: 8

Mitjana a dia d'avui a www.filmaffinity.com: 7,3

La crítica ha dit:

"Desmemorias de África. (...) va de más a menos, de una presentación de escenario y personajes, funcional, eficaz, enérgica (...) para ir creando una intriga dramática, francamente previsible, fraseada sin especial ingenio" (M. Á. Bastenier: Diario El País)
"Como película de aventuras tiene tramos realmente brillantes y sobre todo construye un personaje de cine clásico, el que interpreta DiCaprio (...) una película muy entretenida, aunque le sobra media docena de secuencias al final (...) Puntuación: *** (sobre 5)." (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)
"Un argumento entre aventurero y melodramático, con las dosis necesarias de romanticismo, a ratos emocionante. (...) Lo peor: La superficialidad que esconde la estupenda factura (...) Puntuación: ** (sobre 5)." (Alberto Bermejo: Diario El Mundo)

7 comentaris:

el santo job ha dit...

(poner voz de Sanchez Dragó hasta el culo de aguardiente)
pues a mi me gustó bastante.
Creo que refleja muy bien la realidad de los niños soldado, y el tema del contrabando de los diamantes tb está muy bien llevado. Además, el discurso de DiCaprio "aunque no quieras, también formas parte de esto" es el más coherente de toda la peli.
Y sí, Connely y sus ojazos sobran un poquillo y los ultimos 10. min se los podrías haber ahorrado, y, de paso, a nosotros.
Un abrazo, champion!

Marchelo ha dit...

josiño, a mi me gusta lo cínico q es el personaje de di Caprio, aunq al final, inevitablemente, se convierta en un buen tío incapaz de matar una mosca.

Anònim ha dit...

A mi també em va agradar la peli,més o menys coincideixo en tot el que s'ha dit.Això sí, difereixo en lo dels 10 minuts finals,xq precisament el sacrifici del Leo es xq el negre pugui explicar el mon el que passa.si no sortís doncs com que no sortiria a la llum no?

Ah, el meu dubte es, els dos milions de lliures k li dona el joier mafias se'ls keda al final?sino es un mes dins del club mafias

Marchelo ha dit...

Edu,

jo crec que no es queda amb la pasta, sino vaya gràcia!! és veritat q sense els 10 últims minuts no es tancaria del tot la peli, xo jo trobo q és redundant, amb les típiques lletres explicant les dades de quants diamants de sang hi ha al món ja n'hi havia prou, en la meva opinió!!!

Anònim ha dit...

Buenobueno...pastel de nata con guinda amarga. Recomendable para espectador mix ( comedor de palomitas ) que de este modo en 1- 2- o máximo tres ocasiones puede elevar su nivel medio intelectual sintiendo que los demás tienen la culpa. Por cierto '' DiosaConnely'' es un tema que no permite discusión...

Marchelo ha dit...

Crec que no hi ha millor manera de sintetitzar i descriure el què significa "Diamante de sangre" que el comentari del boig de Venència.

"Pastel de nata con guinda amarga". Precisament si no em va agradar el final és xq amb aquesta conclusió, la guinda és menys amarga. Per seguir el símil, els últims 10 minuts li foten al pastís un bon tarró de sucre!

Anònim ha dit...

Hola Marcel, enhorabona per la feina realitzada. Les películes "Diamante de sangre" i "El último rey de Escocia" no m'han agradat massa. Africa es mereix molt més. Prefereixo una película directament intrascendent que una que, sota el prisma de tractar temes seriosos, acaba describin questions personals. En Wodody Allen va dir "La humanidad se halla en una encrucijada. Un camino conduca a la desesperacón absoluta. El otro, a la extinción total. Quiera Dios que tengamos la sabiduria de elegir correctamente". A això hi contribueixen als grans i petits dictadors de reu del mon. Em va agradar més la visió del Charles Chaplin al respecte. Com a mínim s'enfotia fins i tot d'ell mateix.

 
anar a dalt