Watchmen
Qui vigila els vigilants? Aquest és un dels temes sobre els que pivota "Watchmen", l'esperada adaptació de la novel·la gràfica d'Alan Moore, considerada pels entesos una obra clau en el món del còmic. El responsable d'aquesta notable adaptació és Zack Snyder, que anteriorment havia dirigit la gloriosa descàrrega d'adrenalina que és 300, comentada ja fa un temps en aquest bloc.
En els anys 80, amb Nixon de president dels EUA, la guerra freda està a punt de comportar l'extermini de la humanitat a mans de les bombes nuclears. Els watchmen, herois americans que van ser durant dècades el braç executor del Govern americà, són repudiats pel president Nixon. Amb el grup d'herois dispersat, l'ex-watchmen Rorschach investigarà l'estrany assassinat de El Comediant, un altre ex-watchmen.
"Watchmen" no és, ni molt menys, la típica pel·lícula de super-herois, ni tampoc el típic blockbuster. És un film adult, violent, amb unes quantes escenes de sexe força explícites, que té molta menys acció i més reflexió de la que vol aparentar. És una obra (en referència tan a la novel·la gràfica com la pel·lícula) que reflexiona, en sentit crític, sobre el paper que juguen les super-potències mundials en el seu rol de "pacificadors", sobre el perill que comporta que el poder es situi per sobre del bè i el mal, sobre la "teoria del joc" portada a l'extrem... en definitiva, una pel·lícula amb fons que té molt a discutir.
La tasca del director Zack Snyder és en tot moment impecable. No només ha tingut la valentia de fer el film que volia fer (i això és molt difícil quan hi ha tants diners en joc), sinó que ha sabut trobar l'equilibri perfecte entre l'innegable atractiu visual (estèticament és brutal!) i auditiu (la banda sonora és molt i molt bona) de Watchmen amb un argument sòlid que es va destapant poc a poc sense presses. Em va agradar molt la forma d'anar introduïnt mica en mica els personatges, en forma de flashbacks a lo Lost.
Els watchmen, els protagonistes de la pel·lícula, són en general personatges interessants i complexes: el Dr.Manhattan (Billy Cudrup), l'únic d'ells amb poders especials, és l'arma de destrucció massiva dels EUA, un ésser pràcticament diví, carent de sentiments; el Rorschach és per mi el millor, un inconformista, que mai deixa de ser un watchmen, un personatge fosc excel·lentment interpretat per Jackie Earle Haley (genial la veu ronca!); El Comediant (molt bona interpretació de Jeffrey Dean Morgan, tota una sorpresa) és un cínic, que destrueix tot el que l'envolta. D'altra banda tenim al soso del Buho Nocturno II, un personatge força previsible, que va d'heroi però és un covard, un pesat en fi...tampoc ajuda gaire l'insípida interpretació del Patrick Wilson.
No m'esperava gaire d'aquesta pel·lícula, doncs havia llegit alguns comentaris força negatius. Probablement si hagués llegit el còmic la meva opinió seria diferent, ja que no és fàcil fer una adaptació de la que és considerada la millor novel·la gràfica de la història. Tot i així, chapeau pel Zack Snyder, ha mantingut la brillantor visual de 300, i ha sabut donar vida i sentit al món alternatiu ideat per l'Alan Moore.
- Puntuació filmaffinity: 7,1
- Puntuació Marchelo's Wei: (****)
El millor: és una barreja entre 300 i V de Vendetta, pel·lícules que m'encanten. El pitjor: que molts no l'aniran a veure pensant que és un blockbuster; que molts l'aniran a veure pensant que és un blockbuster i sortiran del cinema enganyats!
El tràiler és molt bo, amb cançó de Smashing Pumpkins.
5 comentaris:
Home, la OST és bona però fan trampes posantla a un volum fòra del comú. I a més a més no segueix el ritme de la peli. És com que la música altíssima va per una banda i la peli per l'atra!
Sobretot quan forniquen!
Ah, i el Mussolot aquell és pèssim!
Una de les pelis de l'any, encara que si l'arriva a fer dolenta procedint d'un dels millors comics que he llegit mai, seria per matar al Snyder...
encara que jo al apartat del pitjor possaria la quantitat de pares que han portat als nens a veure-la pensant que es tractava d'un altre espècie de X-men o algo així hi han sortit de la sala espantats al veure sexe sang i fetge!!!
Una abraçada amic...a veure si et prodiges més que s'et trova a faltar
Jo em vaig aburrir bastant, no m'interessaba gaire el que veia en pantalla, les motivacions de l'Ozzymandias es perdien davant de tan efectisme, i en cap moment vaig tenir la sensació de que l'amenaça atómica fos real.
Ara, molt gran la tita d'en Manhattan...
Ei Xevi!! Quina sorpresa veure't per aquí!! Quan forniquen sona Alleluyah d L.Cohen no? Vaig riure molt!! Una abraçada crack
Angel, tens raó, últimament comento menys, em sap greu, però em falta temps!!
Cecil, jaja tens raó, vaya trancot el dr.Manhattan, i quin tanga!!
Salutacions!!
El inicio de la peli es muy bueno, con una Banda Sonora genial. Muy recomendable, sobretodo si esperas ver un pastel de película del estilo x-men,- como me paso a mi -, porque te deja un buen sabor de boca).
Gracias Marcel por decidir ver esa peli, porque yo nunca me hubiera decantado para verla
Publica un comentari a l'entrada