Twitter del bloc

dimarts, 3 de febrer del 2009

Recomanacions de lectura

Últimament tinc la sort de poder llegir molt de camí a la feina, i m'agradaria recomanar uns quants llibres:
  • Els homes que no estimaven les dones, de Stieg Larsson: és un dels llibres del moment, un best seller. No m'acostuma a agradar llegir aquests llibres que sembla que siguin de lectura obligada, però en aquest cas val la pena donar-li una oportunitat. És un llibre addictiu a més no poder, amb una trama típica de la novela negra policíaca i uns personatges protagonistes carismàtics (sobretot la Salander!) que es recordaran durant molt de temps. Molt entretingut, no el deixeu perdre. No és literatura de Nobel, però tampoc és "El Código da Vinci". 
  • La dulce envenedadora, de Paasilina: un llibre divertidíssim, d'humor negre negre, que va d'una iaia que té problemes amb el seu nebot (l'extorsiona cada mes perquè li dongui part de la seva pensió) fins que se'n cansa i decideix prendre la iniciativa... perquè us feu una idea, recorda a "La conjura de los necios", pels seus personatges extravagants i la crítica que s'amaga rere el seu àcid humor. 
  • Un grito de amor desde el centro de la tierra, del japonès Katayama: diuen que és el llibre més venut de la història de Japó. Una història d'amor típica i molt sincera. Un llibre amb molt de sucre i tristíssim, a mi em va conmoure. No apte per amants del Chuck Norris. 
  • Delitos a largo plazo, de Jake Arnott: un gran descobriment, aquest llibre és brutal. Diuen a la portada que recorda a Pulp Fiction, i tenen raó. El Harry Stark és un mafiós homosexual que domina Londres durant els anys 60: extorsió, tortures, assassinats... "Delitos a largo plazo" és un llibre que no pots deixar anar. M'he comprat la mini-serie que va fer la BBC l'any 2004 amb Mark Strong com a protagonista, diuen que és molt bona. Ja la comentaré quan pugui. 
  • After Dark, de Haruki Murakami: ja he comentat llibres d'aquest escriptor en altres ocasions. És un dels meus preferits, té un univers propi, oníric, surrealista, que m'encanta. After Dark narra la vida d'uns personatges perduts a Tòkio, durant una sola nit. Està molt bé, i és diferent dels últims que ha fet l'escriptor. Menys imaginatiu, amb més distància cap els personatges, però igualment genial. 
En fi, espero que us serveixi alguna d'aquestes recomanacions i que en un temps em pogueu dir que us ha agradat algun d'aquests llibres!!

2 comentaris:

Jordicine ha dit...

Només he llegit el primer; i em va agradar moltíssim. M'apunto els altres. Una abraçada.

Angel "Verbal" Kint ha dit...

De les teves lectures he llegit el primer i l'ultim i tambér em semblen molt però molt recomanables!!!

salutacions amic

 
anar a dalt