Twitter del bloc

dimecres, 10 de desembre del 2008

Sympathy for lady vengeance

Ha costat, però per fi he aconseguit completar la triologia de la venjança de l'aclamat director Park Chan-Wook. "Old Boy", la primera pel·lícula de l'autor que vaig veure però la segona de la triologia, em va semblar una genialitat molt ben pensada; "Sympathy for mr. vengeance", un pèl més pesada que l'anterior, amb un ritme excessivament pausat i una venjança menys interessant, tot i tenir també moments brillants. Finalment, "Sympathy for lady vengeance", film notable però que si s'han vist els dos anteriors, pot arribar a cansar per esgotament de la fòrmula, per sobredosis de venjança.

Kum-Ja és una jove que amb 18 anys reconeix el segrest i posterior assassinat d'un nen de 5 anys, motiu pel qual és engarjolada durant 13 anys. Quan surt de la presó, durà a terme la seva venjança. Contra qui? Millor no desvetllar-ho, és gran part de la gràcia de la pel·lícula!

"Sympathy for lady vengeance" és una pel·lícula formalment perfectea tant o més que "Old boy" i "Sympathy for mr.vengeance". Es nota que Park Chan-Wook vol que cada un dels plans del film sigui una obra d'art, que delecti la vista a l'espectador. A més, les imatges que transmet la pel·lícula són poderoses, plenes de força i significat. Un dels directors més interessants del panorama cinematogràfic, sens dubte.

El guió segueix sent marca de la casa, argument retorçat amb la venjança com a fil conductor. Tot i reconèixer la gran habilitat del director (i guionista) a l'hora de teixir històries extremadament pertubadores i de qüestionable ètica, la sensació que em queda amb el tancament de la triologia la podria definir amb una paraula: prou. I és que com comentava amb anterioritat, un servidor ha patit una sobredosis de venjança. Això no significa que no consideri "Sympathy for lady vengeance" una bona pel·lícula, ni molt menys; és molt bona, però valorada independentment i no com a conjunt. (*)

(*) M'imagino que per aquest mateix motiu el director va voler cambiar de registre fent "Soy un cyborg", que compraré en breu en DVD.

Pel que fa a les actuacions, val la pena mencionar la destacadíssima actuació de l'actriu protagonista, excel·lent.

"Sympathy for lady vengeance" és una pel·lícula que val la pena veure. Si no n'heu vist cap de la "triologia de la venjança", us recomano començar per Oldboy; si us agrada, que segur que sí, podeu seguir amb el film que ocupa el present comentari. I si encara teniu forces per tancar la triologia... ja em direu si al final us heu sentit tant saturats com jo.
  • Puntuació filmaffinity: 7,4
  • Puntuació Marchelo's Wei: (***1/2)
El millor: s'ha de ser un geni per inventar-se històries tant recargolades. El pitjor: qui pot pensar en històries tant recargolades?

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mi es la més fluixa de la trilogia. M'enganxa la protagonista i la trama principal, però les secundàries es perden pel camí i no acabes de trobar-ne el sentit.

De les tres, no hi ha dubte que Oldboy és imprescindible, però després d'aquesta, les altres dues et deixen amb ganes de més...

Per cert, recordo que aquesta va ser de les primeres pelis que vaig comentar al blog, ja farà casi tres anys, jeje...

Bargalloneta ha dit...

recordo haver vist la de Sympathy for mr. vengeance, la vaig trobar molt violenta, i recordo la història de la venjança, és la que acaba amb aquell que li tallen els peus a dins del riu??? buff em va impactar molt aquella escena!!! (és d'aquesta pelí?? és que les confonc!)
no sé si veure aquesta perquè amb l'altra ja en vaig tenir prou però si tu la recomanes potser caou!!!
petonet i ens llegim!

Bargalloneta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordicine ha dit...

Estic d'acord que potser és la més fluixa, però, tot i així, jo parlaria quasi bé d'obra mestre. És recargolada, sí, però brutal... en tots els sentits. Em va encantar. Una abraçada, Marchelo.

Jordi Coll ha dit...

Marcel, podries fer un rànquing de les teves pel·lícules preferides per categories.

Marchelo ha dit...

marti,x mi la mes fluixa es la primera,no aksta...
Bargalloneta,lescena q comentes es d mr...si n et va agradar,no t recomano lady...
Jordicine,x mi obra mestra no es,nkra q es mol bona!
Coll ja vaig fer aket llistat fa temps,crec!

Salut x tots!

J.M. ha dit...

Interessant, molt interessant. No he vist Oldboy ni aquesta, però m'apunte la trilogia.
No crec que em sature.

Jorge - cinenovedades ha dit...

Interesante peli que no he podido darle un visionado todavía. La única que he visto hasta el momento es "Old Boy", una verdadera joya.
Saludos!

Deric ha dit...

jo és que el cine oriental...

Ivan ha dit...

Jo soc fan total de Park Chan Wook, y tot el seu cinema m'agrada moltíssim. A mi la trilogia em sembla brillant, y aquesta última em sembla millor que "Sympathy for Mr.Vengeance", que encara que era molt bona, tenía un tram central una mica fluix.
En qualsevol cas, Oldboy obra mestra, y les altres dues brillants. Fins i tot "Soy un cyborg" em sembla una meravella.
Park forever! jeje
Salutacions

 
anar a dalt