Twitter del bloc

diumenge, 28 de setembre del 2008

Tropic Thunder

Un grapat d'actors roda una pel·lícula sobre la guerra de Vietnam, a Vietnam. En aquest grup heterogeni hi trobarem un heroi d'acció fracassat, Tugg Speedman (Ben Stiller); un australià oscaritzat en 5 ocasions que per interpretar un afro-americà es pigmenta la pell, Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.); i, entre d'altres, Jeff Portnoy (Jack Black), un actor que necessita esnifar cocaina constantment per poder aguantar el ritme del rodatge. Com ja sabreu, quan els actors van a rodar unes escenes en la selva asiàtica es troben inmersos en una guerra real contra traficants vietnamites.

Ens trobem enfront la 4a pel·lícula (anteriorment: Reality Bites, Un loco a domicilio i Zoolander) dirigida per un dels còmics americans més reputats, Ben Stiller. Personalment l'esperava amb moltes ganes, sobretot perquè, agafeu-vos fort, sóc un gran fan de Zoolander. Tot i reconèixer que és una pel·lícula absurda a l'hora que irregular, m'encanta el seu protagonista, mirada Magnum inclosa. Si en el cas de Zoolander eren els models els qui rebien de valent, en aquesta ocasió és el torn dels actors i el món que rodeja les grans produccions de Hollywood. Val a dir però que la crítica que se'n fa és força simpàtica i light, tot i la irreverència d'alguna de les escenes.


"Tropic Thunder" és una comèdia divertidíssima, que té un guió suficientment consistent i ben construït com per no dependre única i exclusivament de la gràcia dels seus gags, que són molts i repartits al llarg de metratge. A més, tècnicament està molt ben rodada (la fotografia és excel·lent), convertint-se en una digna còpia de les pel·lícules bèl·liques que clarament parodia: Apocalypse Now, Platoon, etc.

Com succeïa a Zoolander, es nota que els actors s'ho van passar d'allò més bé fent aquesta pel·lícula. La química entre els còmics és més que bona i si hi ha un actor que, sorprenentment, destaqui especialment, aquest és Robert Downey Jr: el Kirk Lazarus és un actor que s'ha introduït tantes vegades en la pell dels personatges que interpreta que ja no té pràcticament identitat pròpia. Una joia de personatge a qui el Robert Downey Jr. li dóna un mimetisme i una expressió facial que fan molta gràcia. D'altra banda, el Ben Stiller i el Jack Black estan, com gairebé sempre, en estat de gràcia. Finalment, pel que fa als actors de "Tropic Thunder", no em puc deixar de citar les breus, però genials i "tronxants" aparicions del Tom Cruise i del Matthew McConaughey. No desvetllaré res al respecte, és millor mantenir el factor sorpresa.

Les limitacions de "Tropic Thunder" són les pròpies del seu gènere (comèdia irreverent, amb humor escatològic): fer riure constantment és molt difícil, i mantenir la gràcia d'uns personatges extremats durant 2 hores, encara més. Tot i així, Ben Stiller surt clarament guanyador, "Tropic Thunder" no decepciona, ni molt menys, i ofereix justament el què t'esperes d'ella. I per aquest motiu és fàcil encertar si t'agradarà o no abans d'anar-la a veure.

NOTA: Si l'aneu a veure, no arribeu tard: els 5 primers minuts són genials, una sèrie de tràilers protagonitzats pels actors de la pel·lícula, amb l'estelar aparició de Tobey Macguire.
  • Puntuació Marchelo's Wei: (***1/2) -------- sobre 5*
  • Puntuació filmaffinity: 6,5

El millor: si us agrada Ben Stiller, i us va agradar Zoolander, és una aposta segura. El pitjor: és previsible.

14 comentaris:

Unknown ha dit...

genials els trailers d'inici... la peli potser amb moments massa escatològics que no calien. Molt bé Jack Black, que crec que està canviant de registre i cada cop domina més els personatges neuròtics més que no pas els còmics-pallassos.
Bona ambientació. Suposo que amb els dies la recordaré millor. De tota manera, és una peli perfecta per DVD.

Angel "Verbal" Kint ha dit...

Vaig deixar programada la crítica de "Trophic Thunder" per que surti demà al meu Blog.
T'anticipo que em va sembrla divertida i en alguns moments vaig riure molt però molt...com allò que li passa al director (que no conve dir) i altres moments brillants, tot i que en el fons crec que no es tant salvatje com podria ser, doncs no convé mossegar la ma que et donà de menjar, vull dir que l'Stiller va riure del mon de la moda a "Zoolander" amb molta mala llet, però amb el cinema que es el mitjà del que viu no acaba d'arrasar...i podria haver-ho fet.
Tot i això, una comèdia per sobra de la mitjana.
salutacions

Marchelo ha dit...

A.Orte, suposo que et refereixes al SPOILER!!! moment en què el director es mor i el Speedman comença a llepar-li el cap... força desagradable, sí!! Tota la raó, és perfecte per veure-la a casa en dvd amb els amics menjant pizza jeje

Àngel, totalment d'acord amb tu, a Zoolander raja dels models amb una mala llet impressionant, però a Tropic Thunder es modera.. és comprensible, pel que tu dius i també per l'alt pressupost de la pel·lícula.

Salutacions als 2!

Bargalloneta ha dit...

Stiller no m'agrada especialment, Cruise no el soporto, Jack Black em va canviar una mica el meu concepte després de veure Be kind rewind!!! perquè tampoc el podia veure.... ja veus Marchello , aquesta pel.lícula tenia tots els números per no anar-la a veure però.....
sempre hi ha un però: hi ha tres fets que fan que si que vagi a veure-la: 1a, tu, 2a fanny Brice ambdós m'heu dit que val la pena i 3a, Robert Downey Jr, que sembla que està tenint el seu segon moment de glòria amb tot el que està fent i que a mi personalment sempre m'ha agradat...
així que aquest cap de setmana espero anar-la a veure i comentar-te-le després!!
petó

Anònim ha dit...

El meu estimat Marchelo, m'encanta veure que t'ho Hass passat genial amb la pel · lícula, està ben construïda, i passats uns dies et riure amb altres, jo ahroa recordo Alpha xinès (Al Pacino) aquests detallets és el que la fan molt gran.

Unknown ha dit...

A veure si puc anar aviat a veure-la, últimament la meva regla és en la mesura del possible no llegir les crítiques fins que ja he vist la pel·lícula, de manera que així la meva opinió és més fresca, per tant de moment no opino.

Marchelo ha dit...

Bargalloneta, a mi l'Stiller sí m'agrada força, sobretot quan la pelli en la que actúa és bona, es clar :)

Videodromo, veig que coincidim en opinions!!

Jaume, espero el teu comentari quan l'hagis vist doncs!!

SAlutacions a tots

Goethemola ha dit...

Ei1 No ets l'únic fan incondicional de Zoolader!!! Encara que el millor de la peli, amb diferéncia, és un grandíssim Will Frerrell en el peper de Mugatu!

Marchelo ha dit...

Goethemola, m'alegra veure que no predico sol en el desert jejej el Mugato és la òstia!! només recordar com es posa a córrer començo a riure! hi ha molts gags genials a Zoolander, però per mi el que s'emporta la palma és el de la "casa de hormigas"! espectacular!

Salutacions!!

Jordicine ha dit...

Molt bona, sí senyor. I Robert Downey Jr. sensacional!

Unknown ha dit...

Ja l'he vista, podeu llegir el meu comentari, no m'ha agradat tant com a vosaltres, però bé, li reconec alguns mèrits.
Salutacions!

Anònim ha dit...

peli moolt justeta, el millor el Robert Downey Jr. sens dubte, i algunes cares del Stiller tb son bones, aixi com alguns gags puntuals, pero en general la peli es una gilipollada. si ho fas el primer cop amb zoolander fa gràcia, pero més ja no cal.

Marchelo ha dit...

Edu tiu sabia que diries això!! crec que el gènere de la comèdia disparatada com aquesta està infravalorat... és bona!! i és una gilipollada perquè és una paròdia del cine bèlic!!

Anònim ha dit...

es una parodia massa facilona. de fet, hi ha escenes que s'assemblen més a l'estil hot shots, com per exemple l'imitació de platoon o apocalypse now.

a mi em feia mes gracia trets mes zoolander com kuan esta amb el ipod a la selva veient una peli o lo del panda.tb indubtablement robert downey jr. es impressionant, tot el rato imitant els negres (relació i diàlegs amb el rapero es la òstia)

total, k m'agrada mes kuan es centra en enfotrese'n de les estrelles de hollywood i productors k no fer imitacions facilongas de pelis de guerra,k no li veig la gracia.

 
anar a dalt