Twitter del bloc

diumenge, 20 de juliol del 2008

Hancock

Will Smith torna a fer-se d'or


Ja tenim aquí el primer blockbuster de l'estiu, Hancock: alt pressupost, argument per a tota la familia i l'estrella que més brilla d'un Hollywood més necessitat de referents que mai, Will Smith.

Quan a l'estiu vols anar al cine per disfrutar veient una pel·lícula i refrigerar-te amb l'aire acondicionat, és bastant fàcil acabar alimentant la caixa d'un blockbuster. I més si només tens a l'abast un multisales. Per tant, assumint aquestes limitacions, haig de dir que Hancock no és cap meravella, però es deixa veure sense avergonyir-te d'haver pagat l'entrada.

Hancock, interpretat per un solvent Will Smith, és un heroi una mica peculiar: li agrada emborratxar-se i odia relacionar-se amb els "normals". Bàsicament és un solitari. Un bon dia salva a un publicista que li proposa fer un canvi d'imatge i convertir-se en un super-heroi.

Estem davant un "todo en uno": acció, comèdia, drama, amor, tot té lloc de forma condensadíssima en aquesta pel·lícula. Sorprenentment, la fòrmula funciona bastant bé, i fins i tot es podria dir que el personatge principal està correctament dibuixat. Ara bé, al voler abarcar tants gèneres cinematogràfics, Hancock es queda a mitjes en moltes de les trames que obre sense aconseguir tancar (probablement perquè esperen fer-ne una segona part).


Will Smith és un actor que m'agrada molt, sobretot quan s'hi posa en serio (Ali, En busca de la felicidad). A Hancock tira una mica de El príncipe de Bel Air, per l'arrogància del personatge, i de En busca de la felicidad, pel seu existencialisme, i cumpleix sense problemes amb el paper. Jason Bateman té un paper simpàtic, similar al d'Arrested Development. En quant a Charlize Theron, està convincent en un personatge aparentment intrascendental però que tindrà pes en entregues posteriors (si és que n'hi ha).

Realment hi ha poc a comentar sobre aquesta pel·lícula de curta -potser massa- duració (uns 90 minuts). En termes generals cumpleix força bé amb la seva missió, tot i que té alguns aspectes criticables que no poden ser passats per alt:

1.- Els efectes especials: estan bé, però sent un film d'aquestes característiques, m'esperava més. No és quelcom que m'importi en excés, però els vols del Hancock es veuen en ocasions cutres, molt pitjors que els vistos fa poc en Iron Man. A més, val a dir que la direcció de Peter Berg no podria ser més impersonal.

2.- La falta d'un dolent carismàtic: a Hancock no hi ha el típic dolent de pel·lícula de super-heroi; hi ha un paio patètic amb escàs protagonisme en la trama.

3.- Quan es posa transcendental, en ocasions, cau en el ridícul, per culpa del ja comentat matxembrat de gèneres cinematogràfics.

4.- El final, precipitadíssim: ja sabem que hi haurà una segona part, però això no treu que el guionista es podria haver esforçat una mica més en idear un final més digne. El mateix succeïa amb Iron Man, que també tenia un final que no estava a l'altura de les circumstàncies.

Teniu calor, ganes d'anar al cine, i poques opcions a triar millors que Hancock (com Tropas de Elite o I'm a cyborg but that's ok)? Doncs us recomano que pagueu l'entrada. Total, un gelat amb "cucuruxu" et costa pràcticament el mateix.
  • Puntuació Marchelo's Wei: Bé.
  • Puntuació filmaffinity: 6,2


El millor: una revisió divertida del gènere. El pitjor: el ja comentat!

11 comentaris:

Goethemola ha dit...

Opinions calcades, realment. Tot i que podríem dir que és un producte en teoria fallit, al mateix temps la seva gràcia recau en el seu intent de matxembrar gèneres.

Crec que ha esta massa vil·lipendiada tant per públic com per crítica, no?

Josep ha dit...

Vaig estar a punt d'anar-hi ahir, però els comentaris que havia llegit m'en van treure les ganes.

Potser qualsevol nit d'estiu encara m'engresqui, tot i que, a mí, el Will Smith no m'acaba de fer el pès. Diuen que la primera meitat de la pel·lícula es bona, però que, desprès, cau estrepitosament.

¿Que en dius d'això?

Salutacions.

Marchelo ha dit...

Goethemola, estic d'acord amb tu, Hancock ofereix més o menys el que et pots esperar d'una pel·lícula d'aquest tipus.

Josep, coincideixo amb l'afirmació, més que res, xq el final és molt precipitat i et deixa una mica fred.

salutacions als 2!

Deric ha dit...

és ideal per mainada adolescent, el meu nebot de 12 anys està encantat

Anònim ha dit...

No sé com tens estomag per anar a veure aquestes cutrades teenagers!!
I a sobre amb Will Smith!! Aghh!! Només hi faltava Jim Carrey!!

Marchelo ha dit...

Deric, totalment d'acord!!

Glamboy, la veritat és que tinc estomac x veure pelis com aquesta i de molt pitjors :) de fet, acabo de veure "el guerrero americano", que comentaré en breu al bloc!!

Salutacions!!

Anònim ha dit...

El meu estimat Marchelo, en general, no aguanto el senyor Smith, no ho suporto, però, però, però, m'ha encantat, per la versatilitat amb què Berg el dirigeix, de forma fèrria, i això que es reserva el paper de productor i podria haver estat un caos, com ho va ser "Sóc llegenda". Que el final és precipitat, bo, no hi havia res més que explicar|comptar, o no? Què volies veure'n una de monstres, els dos lluitant mà a mà? Doncs com que s'esgota el guió. Però està bé, ja era hora de veure una pel•lícula d'hora i mitjana|mitja com abans. Per cert Marchelo, que no has de perdre de vista l'objectiu del film és humanitzar el superheroi. En final|finalitat, que em queden quatre dies per a les meves vacances Indiana Jones, ja que me'n vaig A Síria i Jordània, una forta abraçada el meu estimat Marchelo, i te revelaré un secret, es molt poc català, però el traductor de Google fa meravelles i és un honor intentar parlar català, una altra cosa és que Pompeu Fabra es regiri a la tomba, però és una altra pel•lícula.

Marchelo ha dit...

Videodromo,

hecha la Ley o traductor, hecha la trampa jeje potser tens raó en això, si Hancock tingués el típic malo malote perdria la seva gràcia.

Que vagin de conya les vacances a Síria i Jordània, ja explicaràs que tal ha anat!

salutacions!!

PD. pompeu fabra ja es pot regirar tant com vulgui!!

Ivan ha dit...

No l'he vist encara y em fa una mica de por, pero potser hi aniré a veur-la gracies al teu comentari, no se, no se....ja veurem XXDD
Salutacions!

Jorge - cinenovedades ha dit...

Y si, a Will Smith lo banco en casi todo. Me parece un gran actor realmente.
Había leído críticas bastantes similares a lo que comentas, sobre todo en lo que respecta a la mezcla de géneros.
Pero por lo que comentas, la cinta se deja ver sin mayores problemas, lo que de momento ya es bastante!
Saludos!

Anònim ha dit...

es deixa veure, amb alguns comentaris vacilons justets.

es troba mooolt a faltar un dolent digne, i no el pallasso del banc. a més, cal tota la gent envoltant el banc quan hi ha un atracament i la lien tan? no cola.

també coincideixo que els efectes especials son molt justets, especialment al principi quan va volant en la seva primera intervenció...mmm....justet justet.

 
anar a dalt