Twitter del bloc

dijous, 5 de juny del 2008

Muerte de un presidente

Quin documental es faria si George W. Bush fos assassinat a mans d'un francotirador? Aquesta és la premisa de "Muerte de un presidente", un fals documental que ficciona sobre la mort de George W. Bush i que us recomano molt veure.

"Muerte de un presidente" és un interessant i curiós exercici de ficció que teoritza sobre com actuaria els EUA en el cas de que el seu President fos assassinat. No hi ha dubte que a molts (m'incloc) us resultarà morbós el tema, i que al George W. Bush no li deu haver fet gaire gràcia que es faci una pel·lícula sobre la seva mort.

Dit això, si l'analitzem com a documental, obviant la seva falsedat, la veritat és que és un film de 90 minuts que no es fa gens avorrit. En els 15 primers minuts ja maten al president, i la resta de metratge està dedicat bàsicament en l'investigació que duu a terme el FBI i en les reaccions dels poders fàctics, que senyalen ràpidament al terrorisme islàmic i s'ocupen, com bé tan saben, de retallar drets civils.

Estem davant una pel·lícula polèmica i crítica, sobretot amb la política exterior dels EUA post 11-M (Afganistan, Irak, Patriot Act). El FBI no dubta en senyalar ràpidament el primer sospitós musulmà que atrapen, emputjats per la pressió política, que vol ràpidament repressaliar l'Eix del Mal.

Tot i així, es troba a faltar una mica més de llenya sobre l'arbre caigut, ja que George W. Bush surt menys mal parat del que es podria preveure. Ben pensat, si es fes un documental sobre la mort d'un president suposo que seria força respectuós amb la seva memòria, així que probablement la ficció de "Muerte a un presidente" s'apropa molt a la realitat.

En definitiva, si us agraden els documentals (i si no us agrada, com a mi, l'actual president dels EUA) us recomano veure "Muerte de un presidente", una interessantíssima i original proposta.
  • Puntuació filmaffinity: 6
  • Puntuació Marchelo's Wei: Notable

El millor: la premisa de la que parteix. El pitjor: podrien haver aprofitat per criticar més la gestió del tonto dels Bush.

5 comentaris:

gary ha dit...

L'altre dia parlant de The Office esmentaves sobre la genialitat del personatge d'en Dwight.

Aquí en fan un article fantàstic sobre perquè és tan bo. Realment val molt la pena.

http://blogs.elpais.com/espoiler/2008/06/un-imbcil-que-a.html

M.I. ha dit...

Creo que fue (que alguien me corrija, si me equivoco) Orson Welles, el gran Orson Welles quien inventó eso de las técnicas de falso documental en F For Fake (si no la has visto, te la recomiendo, porque es buenísima en todos los sentidos). Después, otros muchos cineastas han jugado con este recurso, siendo, quizás, los más significativos Woody Allen (Zellig)y mi adorado Oliver Stone (JFK: Caso Abierto). En España hay una película -muy, muy interesante- llamada En la Mente del Asesino, en la que dos directores catalanes hicieron una verdadera obra de moros, mezclando el metraje propio de la película, el falso documental y metraje real de un hecho verdadero.
También os la recomiendo, si no la habéis visto.

En cuanto a ésta, no la he visto. No estuvo en los cines de Albacete, así que a ver si alguien me la presta, deja, regala, jajajaja. Ya no me acordaba de ella, gracias por recordármela. ;) Un beso.

Josep ha dit...

Sí que ha de resultar interessant un documental-ficció com aquest que dones a conèixer.

La veritat es que fa por pensar que arribés a ser certa la proposta, ja que la resposta probablement fora desproporcionada.

Salutacions

Marchelo ha dit...

Gary, gràcies per la recomanació, el Dwight és l'amo i l'article que has recomanat està de conya, "un imbécil que no podemos dejar de amar", quanta raó!

MI, no he visto ninguna película de O.Welles aún (crimen total), pero me la apunto!

Josep, et recomano veure-la, és realment interessant!

Jorge - cinenovedades ha dit...

Muy interesante reseña, Marchelo.

La verdad que esta cinta me interesa bastante desde que salió al mercado (todavía no he podido verla), ya que tampoco soy simpatizante de la política exterior de George Bush, y el planeamiento me parece bastante original.

Creo que esta cinta está por salir en dvd en Argentina, asi que estaré echándole un vistazo. Gracias por la data.

Saludos!

 
anar a dalt