Twitter del bloc

diumenge, 18 de novembre del 2007

Michael Clayton


Podria haver estat més bona


Petita decepció, Michael Clayton. Quan vas a veure una pel·lícula, pots sortir del cine més o menys content, en funció del que t'esperis d'ella. Si t'esperes una porqueria, i és acceptable, doncs encara. El pitjor és quan t'esperes una gran pel·lícula, i no... Havia llegit que Michael Clayton és una dura crítica a les multinacionals. Bueno... no n'hi ha per tant, la veritat.
L'argument: George Clooney interpreta un advocat que més que advocat és el "recadero" dels clients del gran bufet on treballa, un solucionador de problemes. Sense voler-ho descobreix que una multinacional client del despatx és corrupte, i li venen els típics dilemes morals.


Bé, d'entrada el que no vaig entendre gaire és la indignació que senten el Michael Clayton i el personatge interpretat pel Tom Wilkinson (gran actor) al descobrir que els de la multinacional són dolentots: com a advocats, si tenen un client han de defensar el cas, independentment de quina sigui la "veritat absoluta". Pot agradar més o menys, però és així.



A part d'això, "Michael Clayton" és una pel·lícula molt previsible, i a estones avorrida. Previsible perquè des d'un primer moment es descobreix qui és el corrupte. I avorrida perquè per ser un trhiller d'aquestes característiques, no té gens de tensió. Ni en alguns moments en què es podria aprofitar per posar un mínim d'acció (explosió cotxe), tampoc. Probablement és perquè intenta aprofundir en el personatge del Clayton, molt ben interpretat pel Clooney, fent una barreja entre drama i thriller que no acaba de funcionar del tot bé.

No és que sigui una pel·lícula dolenta, ni molt menys. De fet, és bona. Té grans escenes, grans interpretacions, és sòlida. L'únic que me l'esperava molt millor. És com "El dilema", de Russel Crowe i Al Pacino, però menys bona. No és una mala opció, però tampoc és la millor.

  • Puntuació: 6
    Puntuació filmaffinity: 6,4

4 comentaris:

Anònim ha dit...

peli molt fluixa!!
es una peli amb bones intencions en quant a argument pero que quan veus passar la peli només aconsegueix aborrir i no crea cap tipus d'emoció ni "ganxu" en l'espectador.

peli totalment prescindible i per oblidar.

quan vaig sortir del cine li vaig posar un 5,5 , pero es mereix un aprovadillu just i gracies

Celtic_Fox ha dit...

Me parececió una gran película. Me quedé maravillado con el personaje de clooney, especialmente el contraste entre sus buenas intenciones (altruistas) y las miserias de su vida personal: su divorcio, la relacción con su hijo, falta de futuro profesional, su hermano, ...etc.
Brutal la escena final cuando se encara con la CEO de Unorth en el lobby del hotel o su cara descompuesta cuando explosiona su coche.
Si, es posible que se hubiese podido ecgar algo de emoción no adjudicándole el papel de "malo" a una multinacional de forma tan rápida.
Y, sí, obviamente no se trata de Buenas Noches y Buena Suerte. No alcanza ese nivel. Pero sin duda volvería a pagar esos 6€ para verla de nuevo.

Anònim ha dit...

Esta pelicula rompe la racha de buenas peliculas interpretadas por George Clooney en los últimos años.

Es una pelicula que copia muchos tópicos y no aporta nada nuevo.

Josep ha dit...

Coincidim, tot i que jo potser l'aprecio un xic menys.
De totes formes, romandrà com una de les darreres actuacions d'En Sidney Pollack.

Salutacions

 
anar a dalt