Twitter del bloc

dimarts, 6 de novembre del 2007

El Ala Oeste de la Casa Blanca, 1a temporada

We love America!



Si sou d'aquells que odien qualsevol cosa relacionada amb la gran potència mundial, que repulsen l'amor a la gran bandera, més val que no perdeu el temps llegint aquesta recomanació. No hi ha dubte que "The West Wing" és un "chute" directe de sentiment yankee, però d'alta qualitat.


Pels qui no sabeu de què va, "The West Wing" ens explica la vida política de l'ala oest de la Casa Blanca. El president Bartlet, molt ben interpretat pel Martin Sheen, és demòcrata, liberal, catòlic i un sabi de collons: és economista amb Premi Nobel inclòs. Apart d'això té un gran sentit de l'humor, és comprensiu, i... en definitiva, que és el president ideal dels EUA, inspirat en Kennedy i Clinton, segons he llegit.
La resta de l'equip és també genial, d'una moral i ètica inqüestionable. Tots estan compromesos amb el país i la causa! Els actors ho fan realment bé. Em va saber greu saber que el John Spencer, actor que interpreta al Leo (mà dreta del president), és mort. Havia descobert un molt bon actor, típic secundari americà.
A "The West Wing" tot és idílic, això està clar. Personalment des d'un principi em va agradar, tot i que en el segon capítol crec, el Bartlet va deixar anar una frase que em va deixar els pels de punta (no es literal, sino el que recordo): "les aniquiliaré de la faz de la tierra con el rayo de luz de Dios". Si no m'hagués comprat la temporada sencera, segurament ja no hagués vist el tercer capítol, la veritat. Però donar-li un vot de confiança ha valgut la pena.
El punt fort de la sèrie és el guió, genial. Es increïble com pot enganxar tant una sèrie que parla de temes "mundans" tals com les perícies per nominar a un jutge pel Tribunal Suprem o per convèncer a 5 congressistes que votin una Llei sobre el cens electoral. Però enganxa, i molt.
En definitiva, que si la comenceu a mirar acceptant tot lo anteriorment dit, "The West Wing" és sens dubte una gran sèrie, entretinguda, interessant (sobre tot en temes de tàctiques polítiques) i de factura impecable. Almenys la primera temporada que he pogut veure.


  • Puntuació filmaffinity: 6,7
  • Puntuació: 8

4 comentaris:

Jordi Coll ha dit...

Brutal. La meva sèrie preferida. I a tu, Marcel, et deu encantar veure tants progres junts! jeje Mira la segona temporada perquè és millor. Ah, i la frase em sembla recordar que és "los aniquilaré de la faz de la tierra, Leo, lo juro por Dios", però s'ha d'explicar el context en què ho diu, home!

Jordi Coll ha dit...

Sobre la mort del John Spencer, va morir cap al final de la gravació de la setena temporada i van haver de canviar els guions, però els va quedar molt bé. Al youtube hi ha el muntatge que van fer de la mort de l'actor i del personatge: preciós.

Anònim ha dit...

esto es parte de la propaganda fascista semi-cultural de los EUA. Y mientras ellos subyugan a los pueblos de la tierra, vosotros les dais dinero por creer en sus mentiras.
Deberíais avergonzaros de vuestros patético servilismo...

Anònim ha dit...

La versio anglesa es infinitament superior a l'americana. Ricky Gervais (guionista i protagonista) li dona mil voltes a l'actor america.
Per cert, aquest comentari no es anti-americanisme barat.

 
anar a dalt