Twitter del bloc

diumenge, 7 d’octubre del 2007

Promesas del Este

"Promeses en part incumplides"

En general, "Promesas del Este" ha rebut excel·lents crítiques per part dels entenguts en això del cine. Molts la consideren una obra mestra. Personalment no crec que arribi a aquest nivell, però sí que és veritat que es tracta d'una bona pel·lícula amb certs aspectes que li donen un toc especial. Suposo que en això consisteix el cine d'autor, convertir un thriller normal en una pel·lícula especial.

Naomi Watts és una infermera que, per coses del destí, s'acaba fent càrrec d'un nadó relacionat amb la màfia russa. A partir d'aquí, passen coses que millor no explicar, perquè en passen tan poques, que amb dos línies de text que escribís us deixaria sense pel·lícula.

Per mi el millor de la pel·lícula és l'atmòsfera de misteri que crea al voltant de la màfia russa, el concepte de familia que es transmet, similar al de la saga "El Padrino", el magnetisme de moltes de les seves escenes i, sens dubte, les actuacions, destacant per sobre de totes la de Viggo Mortesen, en el seu millor paper interpretant un xòfer mafiós rus, i la de Armin Mueller-Stahl, que fa de capo de la màfia, un tio aparenment tranquil però que en realitat és el dimoni en persona.

El Nikolai, el xòfer, és un personatge misteriós, carismàtic, i molt atractiu... tant és així que es converteix en el centre d'atenció de la pel·lícula. Diuen que per preparar el paper el Viggo Mortesen va estar vivint 6 mesos a Rússia sense intèrpret, i aquest bon treball de preparació es nota.


Pel que fa a la tan comentada violència del film... doncs sí, és molt violenta: sobretot un parell o tres d'escenes, de gran realisme. Gratuïta? En el meu parer no... simplement intenta mostrar-nos de la forma més real possible com seria la violència de la màfia russa. Personalment em va agradar molt la lluita a la sauna, plena de ganivetades i cops de puny que fan mal, molt de mal.

Entrant en els aspectes negatius, crec que la pel·lícula podria haver arribat a ser una obra mestra si l'argument hagués estat més elaborat. No és que el guió no sigui bo: els diàlegs en general estan molt bé, però el fil argumental, la història en sí de la pel·lícula, té poc interès, poc suc.

En certa manera m'ha passat el mateix amb "Promesas del Este" que amb "Una historia de violencia", també de David Cronenberg: les crítiques són tan bones que t'esperes algo insuperable. Promesas, és clar.

Això no obstant, recomano veure-la, segur que és de lo millor que fan ara mateix al cine. I té l'atractiu de veure una merescuda actuació d'Oscar, la del Viggo Mortesen.
Puntuació: 7,5
Puntuació filmaffinity.com: 7,7

7 comentaris:

el santo job ha dit...

Vengaaaaa, otra a agregar a la lista de pendientes de ver. Espero que ésta me dure en cartelera. ¿Quieres una review de Guardianes del Día? =P Saludos!

Marchelo ha dit...

Josinho si quieres envíame la crítica de Guardianes del Día a mi dirección y la cuelgo!!

Anònim ha dit...

Jo personalment si crec que aquesta és una grandiosa película. Sobretot perque malgrat la presumpta intrascendència de la història (que podria passar amb el títol de 3 mafiosos i un biberó), hi ha tot un món de relacions humanes fosques soterrades, i en això Cronenberg és un autèntic mestre.

En el que estic d' acord és que el Sr. Mortensen està sencillament espectacular, mens a la escena del Burger King que sembla el Noi Martini amb els morros que posa. ;)

Pel que fa a Guardianes del dia, jo et passo la meva crítica resumida: Una merda.

Anònim ha dit...

doncs m'han agafat moltissimes ganes de veure akesta peli. una historia de violencia em va encantar i prevec k el personatge del vigo sera brutal.

akesta me l'apunto pel cine!ah marti si veus un bon link per baixar-la no dubtis en comunicar-m'ho.

Anònim ha dit...

Doncs malauradament estic força d'acord amb el comentari del Marcel. La peli presenta unes credencials brutals, però després no aconsegueix aprofitar-les al màxim. Hi ha escenes i diàlegs genials, però algo té (o millor dit, no té) la peli que fa que acabis sortint de la sala desconcertat.

Per mi el ritme té masses altibaixos, hi ha moments en què sembla que la peli es decideix a posar-se les piles i després et trobes que no, i això descoloca. I arriba el final i et quedes amb les ganes.

Això sí, tot el que es refereix a ambientació, personatges, fotografia, etc. és excelent. I l'argument també ho és, però, com dius tu, crec q arriba un moment en què no li treu tot el suc que podria.

L'hauré de veure un altre cop d'aqui un temps. Potser hi ha alguns detalls que no vaig saber apreciar...

Marchelo ha dit...

Ei Martí,

m'alegra veure que coincidim en l'opinió de moltíssimes pel·lícules. De fet, quan li vaig dir a l'Edu que m'havia comprat "La Ciencia del Sueño" per veure-la em va dir: fijo que t'agrada, al Martí li va agradar. Per cert, en breu penjaré la crítica d'aquesta pel·lícula.

Anònim ha dit...

Potser si que l'argument no te molt suc, però és una pel·licula que no et deixa indiferent. Gran actuació de Viggo Mortensen, molt crack.
Personalment, crec que val la pena anar-la a veure!

 
anar a dalt