Twitter del bloc

dilluns, 30 d’abril del 2007

El buen pastor


La veritat és que em feia una mica de mandra anar a veure "El buen pastor". Fa temps, quan llegia sobre aquesta pel·lícula, em motivava molt veure-la, per qui la dirigia i per l'argument...però algunes males crítiques i el fet que surtissin el "cara de pal Damon" i l'Angelina Jolie em va desmotivar bastant...tot i així, per "culpa" de la gran oferta cinematogràfica dels cines Arinco i Keaton de Palamós, l'elecció de "El buen pastor" va ser quasi obligada...

I contra pronòstics, em va agradar, i molt. "El buen pastor" és gran, molt gran, en tots els sentits. L'argument és complicat, la peli és llarga, i en certa manera distant i freda, però si t'arriba a enganxar, és també interessant, inquietant, i fins i tot entretinguda.

"El buen pastor" és la segona pel·lícula que dirigeix el mític Robert de Niro (la 1ª va ser "Una historia del Bronx). Feia molts anys que, juntament amb el guionista, preparava un film que narrés la història de la CIA, i "El buen pastor" és el resultat d'aquest treball.
El protagonista de "El buen pastor" és James Wilson (Matt Damon) un estudiant de Yale, que gràcies a la seva inteligència i als seus contactes, s'endinsa en el món de l'espionatge, primer treballant a Londres en el context de la 2ª Guerra Mundial, i posteriorment jugant als espies en la guerra freda contra els russos.

James Wilson és un home de poques paraules, fred, calculador...i per això crec que el Matt Damon queda bé en el paper, perquè sempre fa la mateixa cara d'estatuta (com el seu gran amic Ben Affleck) que va tan bé al personatge. La llista d'actors que figuren per la peli és impressionant: Angelina Jolie, William Hurt, Alec Baldwin, Michael Gambon, Timotty Hutton, Joe Pesci (100% testimonial), etc.

Hi ha escenes molt bones, que amb poc diàleg ho donen tot per entès, destacant, almenys per mi, per sobre de tot, la conversa entre James Wilson i el avi-professor-espia a Londres.

Això sí, no us espereu una peli d'espies a lo James Bond o cara pal Bourne, perquè "El buen pastor" no té res a veure: pràcticament no recordo ni una escena d'accció o de gran tensió. Aquí el tema són els silencis (sobretot els de Wilson), les converses amb segones, terceres i fins a quartes intencions (que obliguen a estar al 150% de concentració), i als maquiavelismes propis d'una agència d'espionatge, que defineixen la forma de ser de "El buen pastor". En aquest sentit, crec que Robert de Niro ha trobat el to adequat, ja que lo fàcil hagués estat cedir en part a les influències jamesbondsianes.

Total, que m'he reconciliat en part amb el de Niro. Perquè com actor, el 99% de les pelis que ha fet els últims 10 anys fan pena, sobreactúa en quasi totes...qualsevol diria que és el mateix que va construir personatges com el Travis Bickle de "Taxi Driver" o el Jake la Motta de "Toro Salvaje". Però això ja és un altre tema...

Puntuació: 8

Puntuació filmaffinity: 6.8

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Marcel, soc l'Edu Samarra. Espero que tot et vagi bé. He vist el nick al msn i he anat a xafardejar(bona publicitat).

Jo et recomano una sèrie que estic convençut que t'agradarà. Costà entrar, però quan hi entres, flipes. Es diu Curb your Enthusiasm, creada per Larry David, creador de Seinfeld. Jo diria que no està doblada al castellà, però tu la pots veure en anglès!!

Una abraçada

Celtic_Fox ha dit...

Por cierto, se echa de menos la demagogia de Venecialoca... A este blog le hace falta algo más de cinismo. Solo un hombre que sufre pesadillas con la victoria de Sarko y tiene orgasmos con los articulos de Ignacio Ramonet puede aportar ese "algo" que le falta al blog...

Marchelo ha dit...

Ei Edu, quina sorpresa veure't per aquí! veig que el meu vil sistema publicitari funciona!! no em sona la sèrie, xo m'informaré! Seinfeld magradava molt, així que deu estar bé fijo. Espero veure més comentaris teus per aquí!

Cormac: es verdad, me gustó la contestación de Matt Damon..venecialoca seguro que despierta de su letargo para contestar tus comentarios jeje

Anònim ha dit...

Como quieres que no este en letargo si por las noches no duermo y tengo pesadillas ?.El gran patriota dice : bebamos, corramos , que importan los paraplejicos y muertos ? votar a otro es votar a ETA...ergo yo o el caos !.que viene la guerra civil (lo que ellos quieren )..que hago yo ?voto ? me voy de españa ?. La peli : molt bona, fins Damon queda be .Per cert aixo del angles es perque teim que aprendre angles i castella ? petonets

 
anar a dalt